ساخت چاپگر سه بعدی زیستی ایرانی در شاهرود
دانلود فایل: شرکتی دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان سمنان موفق به ساخت چاپگر سه بُعدی زیستی (بایو پرینتر) شد.
رییس هیات مدیره شرکت سوبا روز دوشنبه در حاشیه رونمایی از چاپگر سه بُعدی زیستی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه کرد: این پرینتر سه بُعدی یکی از محصولاتی است که با تکنولوژی پیشرفته در سامانه های پزشکی قابلیت استفاده فراوانی دارد.
امیر مهدوی با اشاره به این که برای ساخت این محصول یکسال تحقیق و توسعه ساخت انجام شد، اظهار داشت: تفاوت این پرینتر با چاپگرهای رایج در استفاده از ۲ نازل متفاوت می باشد که یکی سلول زنده و دیگری بستری که سلول باید در آن قرار گیرد را پرینت می کند.
وی با اعلان اینکه محصول پرینت شده قابلیت دارد تا در بدن موجود زنده قرار گرفته و بافت ایراد پیدا کرده را ترمیم کند، گفت: آزمایش حیوانی و انسانی این دستگاه توسط دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در دستور کار است.
رییس هیات مدیره این شرکت دانش بنیان با اشاره به این که برای ساخت این دستگاه از روش ساخت افزایشی استفاده شد، اضافه کرد: در این روش ساخت قطعات بصورت لایه لایه و بدون نیاز به قالب انجام شد.
مهدوی با اعلان اینکه این پرینتر دارای ۲ سامانه تزریق با قابلیت کنترل پذیری بالا است، اشاره کرد: این چاپگر کاربرد فعال در زمینه مهندسی بافت و پزشکی دارد.
رونمایی از این چاپگر سه بُعدی با حضور فرماندار شاهرود، تعدادی از مسئولان و مدیران شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان سمنان در شاهرود انجام شد.
محققان شرکت سوبا زیرمجموعه پارک علم و فناوری استان سمنان در شاهرود موفق به ساخت این دستگاه پیشرفته شدند.
شرکت های دانش بنیان استان سمنان با دارابودن سه هزار و ۸۵ نیروی انسانی در سال قبل ۱۵ هزار میلیاردریال محصولات خودرا به فروش رساندند.