رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی:

دستورالعملی برای ایجاد بازار دائمی مشاغل خانگی در ۳۱ مرکز استان کشور آماده شد

دستورالعملی برای ایجاد بازار دائمی مشاغل خانگی در ۳۱ مرکز استان کشور آماده شد

به گزارش دانلود فایل، رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی و پشتیبانی از مشاغل خانگی اظهار داشت: دستورالعملی برای ایجاد بازار دائمی مشاغل خانگی در 31 مرکز استان کشور تهیه کرده ایم و با کمک سازمان دهیاری و شهرداری ها، بازارچه های دائمی را راه اندازی خواهیم کرد.


به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، آزیتا همتیان، رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی و پشتیبانی از مشاغل خانگی کشور امروز در رویداد ملی بانوی ایرانی؛ بالندگی اقتصادی اظهار داشت: نقش آفرینی بانوان فعال در این عرصه، قابل ستایش و تحسین است. به صورتی می توان گفت این بانوان مظلوم واقع شده اند. البته مشاغل خانگی تنها محدود به صنایع دستی نیست، بلکه در عرصه های مختلفی همچون صنعت، فرهنگ و هنر، صنایع کشاورزی و غذایی نیز فعالیت دارند. این حوزه ها شامل مدلهای خدمتی هستند که جامعه هدف قابل توجهی دارند و ۸۵ درصد این جامعه هدف را زنان می سازند.
وی ادامه داد: خیلی از کارشناسان بازار و اقتصاد، مدل اشتغال مشاغل خانگی را باتوجه به قانون پیشرو و مترقی ما در این مورد، نادیده می گیرند؛ در صورتیکه دولت ساز و کارهایی برای حمایت و ساماندهی فعالان این حوزه به وجود آورده است. متاسفانه، عده ای کسب و کارهای خانگی را شغل محسوب نمی کنند و حمایت های دولت را تقلیل می دهند.
رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی و پشتیبانی از مشاغل خانگی بیان کرد: ما انتظار داریم که یک بانوی کارآفرین یا یک فرد فعال در عرصه مشاغل، به تدریج توانمند شود و نیاز به تسهیلات دولتی نداشته باشد؛ اما هنوز این نیاز برای این جامعه وجود دارد و در نظام حکمرانی باید مورد توجه قرار گیرد.
بگفته وی؛ از سال ۱۴۰۰ تاکنون، شواهد و آمار موجود نشان دهنده پیشرفت های چشم گیری در عرصه مشاغل خانگی و کسب و کارهای خانگی است. در حقیقت یکی از دلیلهای عمده این شکوفایی، نگاهی است که دولت به این نوع کسب وکارها داشته است. خصوصاً یادآور می شوم از رییس جمهور شهید رئیسی که در شورای عالی اشتغال به فعالان و بانوان شاغل در کسب و کارهای خانگی توجه ویژه داشت.
همتیان بیان کرد: ما قدمهای بزرگی در این جهت برداشتیم. تسهیل گری و موانع زدایی در صدور مجوزها، تامین اعتبار و تسهیلات بی سابقه از بانک مرکزی، همچون اقدامات ما بوده است. هم اکنون، یک میلیون فعال داریم که در ۶۰۰ رسته مشاغل خانگی مشغول به فعالیت هستند. اقداماتی که به صورتی توجه استانداران و فرمانداران را به پشتیبانی از این مشاغل جلب کرده و به کاهش نرخ بیکاری کمک کرده است.
رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی و پشتیبانی از مشاغل خانگی عنوان کرد: می خواهم تاکید کنم که نقش آفرینی تک تک شما در رونق این حوزه بسیار اهمیت دارد و ادامه مطالبات و دغدغه مندی شما ضرورت دارد. خانواده محور بودن و انعطاف پذیری این مشاغل فرصت های بی نظیری را فراهم آورده است.
وی ادامه داد: مادران می توانند با بوجودآوردن محیطی حمایتی و پرورش ارزش های اخلاقی و فرهنگی در فرزندان، تأثیر مثبتی بر توسعه اجتماعی و اقتصادی جامعه داشته باشند. حتی اگر در آینده هم در این زمینه مشغول بکار نباشید، کوشش های جهادی و آتش به اختیار شما می تواند به ایجاد یک جامعه قوی و پویا کمک نماید.
همتیان بیان کرد: بخش توانمندسازی بانوان باید بطور فعال ادامه یابد. باتوجه به مسایل گوناگون همچون گرانی مواد اولیه و چالش های ناترازی ها، روز گذشته با برخی از فعالان مشاغل خانگی بانوان جلسه ای برگزار کردم. این جلسه نشان دهنده نگرانی عمیق آنها از توقف تسهیلات بوده است. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دولت، با چالش های ناشی از نوسانات ارزی و گرانی دلار دست وپنجه نرم می کنند.
وی اضافه کرد: از شما انتظار دارم که مطالبه گری و فعالیت خودرا کنار نگذارید و به مسیر خود ادامه دهید. برای اینکه ریل گذاری های خوبی انجام شده و در برنامه هفتم توسعه نیز در فصل اشتغال به نقش دولت در ایجاد مشاغل خانگی اشاره شده است. این مساله باید اجرائی شود و امیدوار هستم با همکاری شما در دولت چهاردهم، این هدف به ثمر نشیند.
رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی و پشتیبانی از مشاغل خانگی بیان کرد: یکی از دغدغه های شما که خانم بهرامیان نیز به آن اشاره کردند، موضوع بازار است. ان شاءالله من اهتمام می کنم مشکلات و دغدغه های موجود دراین خصوص را با همکاری شهرداری تهران رفع کنم تا فضایی مناسب برای عرضه محصولات مشاغل خانگی فراهم گردد.
وی اضافه کرد: ما تلاش نموده ایم بعد از تأثیرگذاری و مانع زدایی، بازارسازی را در دستور کار قرار دهیم. همکاران من از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و جهاد دانشگاهی در این سال ها بسیار به ما کمک کرده اند. اما لازم است که همه دستگاه های اجرائی، خصوصاً اعضاء ستاد ملی ساماندهی و پشتیبانی از مشاغل خانگی، همکاری کنند. برنامه هایی برای سال ۱۴۰۴ درنظر داریم تا این پروسه بطور مستمر ادامه یابد و بازارسازی به شکل گسترده صورت گیرد.
همتیان عنوان کرد: ما دستورالعملی برای ایجاد بازار دائمی مشاغل خانگی در ۳۱ مرکز استان کشور تهیه کرده ایم و با کمک سازمان دهیاری و شهرداری ها، بازارچه های دائمی را راه اندازی خواهیم کرد. بتازگی بازارچه دائمی استان هرمزگان در شهر بندرعباس تأسیس شده و امیدواریم در تهران و استانهای دیگر نیز این مهم محقق شود.
وی اضافه کرد: شهرداری تهران درحال طراحی بازارچه ها و فضاهای مناسبی در بوستان ها و مترو است. هدف ما این است که با گفتمان سازی و اطلاع رسانی مناسب، بازارچه ای دائمی در مرکز شهر تهران راه اندازی نماییم تا همگان از آن باخبر شوند. متاسفانه هنوز در حوزه مشاغل خانگی به گفتمان سازی غائی نرسیده ایم، که این ناشی از ضعف اطلاع رسانی است.
همتیان اشاره کرد: شما که با افراد تحت پوشش و نهادهای حمایتی در ارتباط هستید، باید قدمی به جلو بردارید و به زنان خودسرپرست و بدسرپرست کمک کنید. هنوز افرادی وجود دارند که از فرآیندهایی که دولت طراحی نموده اند، باخبر نیستند. با همکاری یکدیگر می توانیم به این مسئله بپردازیم.
وی اضافه کرد: نباید تنها به دولت متکی باشید؛ شما کارآفرینان نقش اصلی را ایفا می کنید. با ایده ها و خلاقیت های خود در استانها و شهرستان ها می توانید اثرگذار باشید.




منبع:

1403/12/11
23:07:41
5.0 / 5
166
تگهای خبر: دانشگاه , طراحی , كسب و كار , مجوز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل
ارائه تلفیقی از خدمات ذخیره سازی ابری و محتوای مرتبط با فناوری اطلاعات