رئیس دانشگاه سوره مطرح كرد
ارسال 180 چکیده مقاله به همایش هنر انقلاب اسلامی
به گزارش دانلود فایل، رییس دانشگاه سوره با اشاره به استقبال گسترده از اولین همایش دانشگاهی هنر انقلاب اسلامی اظهار داشت: استقبال از این همایش، فراتر از انتظار ما بود. بالاتر از 180 چکیده مقاله به دفتر همایش ارسال شد. باتوجه به سرعت عمل ما در اطلاع رسانی، اگر زمان بیشتری در اختیار داشتیم، این عدد به بالای 250 چکیده می رسید.
به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، محمدحسین ساعی، رییس دانشگاه سوره در اولین همایش ملی «هنر انقلاب اسلامی» که در فرهنگسرای هنر برگزار گردید، با گرامیداشت یاد شهید سیدمرتضی آوینی اظهار داشت: شهیدان انقلاب اسلامی راهی نو برای بشر و فتحی تازه را در مقابل انسانِ ناامید و عصیان زده مدرن گشودند. این راه، مسیری به طرف ظهور حق و عدالت بود. ما امروز به یاد و به برکت شهید آوینی گردهم آمده ایم تا از آن چه او از عمق جان می خواست سخن بگوییم و به یاری خدا و عنایت شهیدان، محکم و استوار در مسیری که او نشان داد گام برداریم.
وی ادامه داد: حرکت شهید آوینی، در متن و بطن انقلاب اسلامی مردم ایران معنا یافت. او با احیای آیه در جان خود، مرد و سپس با دم مسیحایی امام راحل باردیگر متولد شد. در این تولد جدید، کودکانه ترین خلوص و قلبی سلیم از خداوند عطیه گرفت و با خلق آثاری رها از نفسانیت، در نهایت با شهادتی اسطوره ای، هدفی ابدی را برای هنرمندان عاشق الله ترسیم کرد.
*ستایش هنرمندان متعهد و محکومیت جنایتکاران صهیونیست
این مقام مسئول اشاره کرد: سلام و درود دائمی می فرستیم بر همه هنرمندانی که طی پنج دهه اخیر در راه عاشقی گام نهادند و با هنر متعهد، اخلاقی و انقلابی، رنگی از توحید بر آثار خود زدند. برای این بزرگان طلب مغفرت و حشر با اولیای الهی داریم و برای زندگان توفیق و برکت می طلبیم.
ساعی با محکوم کردن رژیم صهیونیستی گفت: لعنت می فرستیم و اعلام نفرت می نماییم نسبت به رژیم کودک کش صهیونیستی که جنایت و خشونت را در قرن بیست ویکم بازآفرینی کرده است؛ رژیمی که بصورت هدفمند روزنامه نگاران و هنرمندان فلسطینی را ترور می کند. این رژیم، همان گونه که امام موسی صدر فرمود، شر مطلق است و اگر لازم باشد، حتی در کنار ابلیس با آن خواهیم جنگید.
وی اضافه کرد: همین طور لعنت و نفرت خودرا نسبت به موجودیت شیطان بزرگ اعلام می کنیم؛ موجودیتی که یکی از سیاراتش، همین رژیم صهیونیستی کودک کش است.
*انقلاب اسلامی، نقطه شروع هنر و هنرمندی نوین
رییس دانشگاه سوره تاکید کرد: با ظهور انقلاب اسلامی، با گونه جدیدی از هنر، هنرمند و هنرورزی مواجه شدیم؛ هنری که چه از حیث سلوک فردی و چه از نظر تأثیرات اجتماعی، با پیشینیان خود متفاوت بود. نقطه اوج معرفی این هنرمندان را می توان در بیانات نورانی حضرت امام (ره) در اثر ماندگار منشور هنرمندان جست وجو کرد؛ همین طور در آثار شهید آوینی که تلاش هایی برای نظریه پردازی در این حوزه شروع کرد.
*حوزه هنری، آغازگر هنر انقلاب با نگاهی نو
وی با اشاره به نقش حوزه هنری اظهار داشت: یکی از مهم ترین نقاطی که می شد در آن هنر انقلاب اسلامی را در همه رشته ها و حوزه ها به دیگران معرفی نمود، حوزه هنری بود. حوزه ای که نقطه شروعی بود از جنسی از هنر که قبل تر، بشر یا با آن مواجه نشده بود یا اگر شده بود، نه با این کیفیت و تراکم.
*دانشگاه، جایی برای بازشناسی هنر انقلاب
ساعی با تکیه بر ظرفیت دانشگاه ها برای تحلیل علمی هنر انقلاب اشاره کرد: حتی اگر به عنوان یک دانشگاهی خالص و بدون داوری ارزشی به موضوع بنگریم، ظرفیتهای بسیاری برای کار علمی در این زمینه می یابیم. متاسفانه گاه قدر آن چه داریم را نمی دانیم؛ مانند ماهی ای که در آب است و آب را نمی بیند.
*نخستین همایش دانشگاهی هنر انقلاب بعد از ۴۷ سال
وی با اشاره به برگزاری همایش هنر انقلاب اسلامی در دانشگاه سوره اظهار داشت: متاسفانه باید اعلام کنم که در چهل وهفتمین سالگرد انقلاب، این اولین همایش دارای هویت دانشگاهی در عرصه هنر انقلاب اسلامی است. هرچند قبل تر، همایش هایی با موضوع هنر انقلاب برگزار شده بود، اما هیچ کدام شأنیت دانشگاهی نداشتند.
ساعی اضافه کرد: از یک سو خوشحالیم که این باب گشوده شد و از طرف دیگر متأسفیم که ۴۷ سال طول کشید تا چنین برنامه ای اجرا شود. در دوره ی جدید مدیریت دانشگاه، احساس کردیم که برای تربیت هنرمند انقلاب اسلامی، باید محتوای مناسبی در اختیار دانشجویان قرار گیرد؛ اما محتوای آماده ای وجود نداشت. از همان سال اول، به بهانه هفته هنر انقلاب اسلامی، که به برکت خون شهید آوینی پایه گذاری شده، همایش هایی برگزار کردیم.»
از نشست های تخصصی تا تألیف کتاب
این مقام مسئول تصریح کرد: در چهار دوره از این همایش ها، بالاتر از ۱۰۰ اندیشمند و متفکر شرکت کردند. خروجی نشست های سال اول به همت آقای دکتر فهیمی فر بصورت کتاب منتشر گردید و با استقبال خوبی نیز روبه رو شد. این بازخورد موجب شد که به این نتیجه برسیم که ظرفیت ضروری جهت برگزاری همایشی علمی با قالب و استانداردهای دانشگاهی وجود دارد.
وی اظهار داشت: در ابتدا فکر می کردیم حدود ۳۰ تا ۴۰ مقاله دریافت نماییم، اما همین تعداد برای شروع کفایت می کند. برگزاری این همایش را آغازی می دانیم برای جدی تر شدن مواجهه دانشگاهی با هنر انقلاب اسلامی.
استقبال بی سابقه از همایش هنر انقلاب اسلامی
رییس دانشگاه سوره با اشاره به استقبال گسترده از اولین همایش دانشگاهی هنر انقلاب اسلامی اظهار داشت: استقبال از این همایش، فراتر از انتظار ما بود. بالاتر از ۱۸۰ چکیده مقاله به دفتر همایش ارسال شد. باتوجه به سرعت عمل ما در اطلاع رسانی، اگر زمان بیشتری در اختیار داشتیم، این عدد به بالای ۲۵۰ چکیده می رسید.
وی اضافه کرد: این استقبال نه فقط برای ما غافلگیرکننده بود، بلکه مسیر پیش روی همایش را نیز برایمان روشن تر کرد. به همین دلیل، تصمیم داریم این همایش را ادامه دهیم و ایستگاه بعدی را چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۴۰۷ قرار داده ایم. امیدواریم در آن سال، اولین محصولات علمی و محتوایی در رابطه با هنر انقلاب اسلامی را رونمایی نماییم.
تأسیس پژوهشکده هنر انقلاب در دستور کار
ساعی با اشاره به نیاز به نهادسازی علمی در این زمینه گفت: باتوجه به این استقبال، به فکر تأسیس یک پژوهشگاه یا حداقل پژوهشکده در عرصه هنر انقلاب اسلامی افتاده ایم. هم اکنون حدود ۲۰۰ نفر از اندیشمندان و محققان فعال در این عرصه، از دل این همایش ها و نشست ها شناسایی شده اند. هدف ما این است که این ظرفیت علمی را در قالبی سازمان یافته گردآوریم و از آن بهره برداری نماییم.
*راه اندازی نشریه علمی و تدوین دانشنامه هنر انقلاب
ایشان سپس اضافه کرد: درنظر داریم طی دو سال آینده نشریه ای علمی با موضوع هنر انقلاب اسلامی راه اندازی نماییم. همین طور تدوین دانشنامه ای در این زمینه را در دستور کار قرار داده ایم. می دانم که این کار، بسیار بزرگ و سنگین است، اما باتوجه به حمایتی که تا حالا دریافت کرده ایم، امیدواریم اولین نتایج آنرا در پنجاهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ارائه نماییم.»
*قدردانی از حامیان و مشارکت کنندگان همایش
رییس دانشگاه سوره با تقدیر از همه دست اندرکاران برگزاری همایش اظهار داشت: از تمامی عزیزانی که در برگزاری این رویداد نقش داشتند تشکر می کنم. دانشگاه سوره با وجود کمبود امکانات و زیرساخت ها، با همکاری دوستان حوزه هنری و سازمان تبلیغات اسلامی، توانست این رویداد را برگزار کند.
وی ادامه داد: از جناب آقای هنر نیز بابت کمک های مؤثرشان در تامین زیرساخت های موردنیاز تشکر ویژه دارم. همین طور از همکارانم در دانشگاه سوره که با وجود همه مشکلات، در راه برگزاری این همایش همراهی کردند، قدردانی می کنم.
گامی در راستای شکوفایی اندیشه و انسانیت
ساعی در آخر اظهار امیدواری کرد: ان شاءالله از برکات این همایش ها و هم اندیشی های فکری، بهره مند شویم و بتوانیم با ادامه این مسیر، علم و انسانیت را به نور هنر انقلاب اسلامی منور سازیم.
منبع: دانلود فایل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب