سرمایه گذاری كلید ارتقای جایگاه صنعت معدن؛

هزینه تولید عناصر استراتژیك در كشور بیش از دنیاست

هزینه تولید عناصر استراتژیك در كشور بیش از دنیاست

دانلود فایل: عضو هیات عامل ایمیدرو با تاكید بر این كه 70 درصد از 8 هزار میلیارد دلار گردش مالی اقتصاد منابع طبیعی مربوط به 7 عنصر می شود، اظهار داشت: آمارها نشان داده است هزینه تولید عناصر استراتژیك در كشور بیش از دنیا است كه برای ارتقای جایگاه صنعت معدن نیازمند سرمایه گذاری های بیشتر هستیم.


به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، دكتر اردشیر سعد محمدی در پانزدهمین همایش مهندسی معدن، میزان استخراج مواد معدنی در دنیا را سالانه 17 میلیارد تن ذكر كرد و اضافه كرد: از 8 هزار میلیارد دلار گردش مالی كه در بخش اقتصاد منابع طبیعی مربوط به معدن صورت می گیرد، 2200 میلیارد دلار مربوط به بخش معدن است، به این مفهوم كه 27 درصد گردش مالی این حوزه به معدن اختصاص دارد.

وی با تاكید بر اینكه 70 درصد از 8 هزار میلیارد دلار گردش مالی اقتصاد منابع طبیعی مربوط به 7 عنصر می شود، اظهار نمود: 43 درصد از این میزان گردش مالی مربوط به عنصر "فولاد" است. سالانه یك میلیارد و 660 میلیون تن فولاد در دنیا تولید می گردد كه از این میزان 880 تن در كشور چین تولید می گردد.

سعد محمدی، تولید سالانه فولاد در كشور را 22 میلیون تن عنوان نمود و ادامه داد: واحدهای تولید فولاد در دنیا كمتر از 50 میلیون تن نیست و این در شرایطی است كه كل تولیدات سالانه كشور 22 میلیون تن است و اگر ایران بخواهد جایگاه فعلی خویش را در این حوزه ارتقا دهد، باید رویكردهای خویش را تغییر دهد.

عضو هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اینكه در افق 1404 میزان تولید فولاد كشور باید به 550 میلیون تن برسد، رسیدن به این هدف را مستلزم سرمایه گذاری 13 میلیارد یورویی دانست، ضمن آنكه نیاز به توسعه زیر ساخت هایی چون زیر ساخت ریلی داریم.

به گفته وی، هم اكنون 12 هزار كیلومتر خطوط ریلی داریم كه بر مبنای برنامه ششم توسعه این میزان باید به 25 كیلومتر برسد؛ یعنی 13 هزار كیلومتر ریل گذاری جدید مورد نیاز است.

سعد محمدی ادامه داد: در سنگان 17.5 میلیون تن كنستانتره تولید می گردد كه تنها 5 میلیون تن آن جابه جایی ریلی داریم و برای امكان بیشتر باید از جا به جایی جاده ای استفاده گردد كه نیازمند جاده سازی بیشتر هستیم.

وی، دومین عنصر را "زغال سنگ" دانست و خاطرنشان كرد: از 7 میلیارد و 600 میلیون تن زغال سنگ تولید شده در دنیا 3 میلیارد و 500 میلیون تن آن در كشور چین تولید شده است؛ در حالیكه تولید سالانه ایران به 2 میلیون تن نمی رسد.

عضو هیات عامل ایمیدرو تولید سالانه "مس" در دنیا را 23 میلیون تن ذكر كرد كه این میزان در ایران كمتر از 20 هزار تن (یك درصد تولید جهانی) است و خاطرنشان كرد: میزان تولید آلومینیوم بعنوان فلز خاص در كشور 1.5 میلیون تن است؛ در حالیكه كشورهای حاشیه خلیج فارس 5 میلیون تن تولید می كنند.

وی با تاكید بر لزوم توجه به هزینه تمام شده عناصر تولید شده در كشور، اظهار نمود: هزینه تمام شده تولید سرب و روی در دنیا بین 1350 تا 1400 دلار است؛ ولی این میزان در ایران بالغ بر 2 هزار دلار می شود، ضمن آنكه هزینه تمام شده مس در ایران بیش از 4 هزار دلار است كه این میزان در دنیا 2700 دلار می گردد.

سعد محمدی تصریح كرد: اگر مقرر است جایگاه صنعت معدن در كشور ارتقا یابد، نیازمند سرمایه گذاری های بیشتری هستیم.

مهندس نادعلی اسماعیلی، رییس سازمان نظام مهندسی ایران هم در این همایش، زمین شناسی را یكی از علوم پایه اكتشافات معدنی دانست و اظهار داشت: ولی این بخش و همینطور بخش معدن در كشور مغفول مانده است كه در دوره ریاست جدید سازمان زمین شناسی به این علم توجه بیشتری شد.

وی حذف بوروكراتیك را یكی از الزامات توسعه فعالیت های معدنی نام برد و اظهار نمود: به تازگی نقشه راه معدن به مجلس شورای اسلامی عرضه شده است كه امیدواریم این نقشه بتواند بخشی از مشكلات موجود در حوزه معدن را كم كند.

اسماعیلی با اشاره به اینكه بخش معدن عملكرد خوبی داشته و توانسته چرخ اقتصادی كشور را بچرخاند، خاطرنشان كرد: همزمان با شدت یافتن تحریم ها توانستیم ماده معدنی "ید" را تولید كنید و امروز یكی از تولیدكنندگان و صادركنندگان این ماده معدنی هستیم.

رییس سازمان نظام مهندسی با تاكید بر اینكه باید نحوه تامین ید در كشور الگو قرار گیرد، خاطرنشان كرد: با استفاده از این الگو می توانیم وارد سایر حوزه های مواد معدنی شویم.




1397/03/02
16:19:08
5.0 / 5
4937
تگهای خبر: تولید , همایش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل