در یك مطالعه بررسی شد

تأثیر استفاده از گوشیهای هوشمند بر افسردگی سالمندان

تأثیر استفاده از گوشیهای هوشمند بر افسردگی سالمندان

دانلود فایل: یافته های یك مطالعه نشان داد كه سالمندانی كه از گوشی هوشمند استفاده می نمایند، افسردگی كم تری نسبت به دیگر سالمندان دارند و استفاده از این ابزار نقش مثبتی در كاهش افسردگی سالمندان دارد.


به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، سالمندی دوره حساسی از زندگی است چون که در این دوران انسان بیشتر در معرض تهدیدات بالقوه نظیر بیماری های مزمن، تنهایی و انزوا قرار می گیرد و افزایش سن با بعضی از اختلالات و ناتوانی های روانی همراه می باشد. اختلالات روانی هم در سالمندان، شایع است و اختلالات شناختی و افسردگی از شایع ترین این اختلالات هستند.
برخی متخصصین معتقدند، افرادی که سطح سلامت پایین تری دارند و به خصوص از ضعف سلامت روانی رنج می برند، شبکه اجتماعی کوچک تر و در نتیجه دوستان صمیمی کم تری دارند. مطالعاتی نشان داده اند که استفاده از برنامه های گوشیهای هوشمند می توانند بعنوان روشی جدید برای کنترل افسردگی استفاده شوند.
در مورد تاثیرات استفاده از اینترنت، نتایج متناقضی وجود دارد. بعضی از مطالعات استفاده از اینترنت را سبب توسعه روابط اجتماعی و کاهش احساس تنهایی فرد می دانند و برخی به این نکته اشاره دارند که به دلیل کاهش روابط چهره به چهره، افزایش استفاده از اینترنت می تواند تاثیری معکوس داشته باشد.
از آن جایی که در مورد میزان و نحوه استفاده سالمندان ایرانی از گوشیهای هوشمند و اینترنت مطالعه ای انجام نشده است، در نتیجه از تأثیر این ابزار بر افسردگی این گروه، اطلاعات کمی وجود دارد. بنابراین پژوهشگران نقش استفاده از گوشیهای هوشمند در میزان افسردگی سالمندان بازنشسته را مورد بررسی قرار دادند.
«نوشین یوشنی»؛ پژوهشگر مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و «سکینه گرایلو»؛ پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی گلستان به همراه همکارانشان در این مطالعه مشارکت داشتند.
در این مطالعه ۴۰۸ نفر از سالمندان بازنشسته بخش دولتی شهر یزد به صورت تصادفی انتخاب شدند. معیارهای ورود به این مطالعه شامل؛ سن بالای ۶۰ سال، سکونت در شهر یزد، عدم مبتلا شدن به بیماری های روانی، عدم مبتلا شدن به ناشنوایی و تمایل به شرکت در مطالعه بود. همینطور سالمندانی که معلولیت شدید داشتند و به هر علت قادر به پاسخ گویی نبودند، از مطالعه خارج شدند.
برای جمع آوری داده ها در این مطالعه از پرسش نامه اطلاعات جمعیت شناختی (جنسیت، سن، تاهل، تحصیلات و...) و مقیاس افسردگی سالمندان استفاده شد.
میانگین سنی سالمندان مورد مطالعه؛ ۶۷.۸۵ سال و حداقل و حداکثر سن به ترتیب ۶۰ و ۹۰ سال بود. ۳۸.۴ درصد (۶۰ نفر) از شرکت کنندگان دلیل استفاده از تلفن همراه را دریافت اطلاعات و آگاهی ذکر کردند و ۳۲.۲ درصد (۳۷ نفر) از این ابزار جهت سرگرمی استفاده می کردند.
طبق یافته های این مطالعه شدت افسردگی در سالمندانی که از گوشی هوشمند استفاده می کردند کم تر از افرادی بود که دارای گوشی هوشمند نبودند و حدودا نیمی از افراد شرکت کننده در این پژوهش، افسردگی نداشتند. در این مطالعه؛ میانگین افسردگی در زنان بیشتر از مردان بود و افرادی که تحصیلات زیر دیپلم داشتند و از گوشی هوشمند بهره مند نبودند، میزان افسردگی بیشتری داشتند.
به قول پژوهشگران این مطالعه؛ با عنایت به نقش مثبت گوشیهای هوشمند در کاهش افسردگی سالمندان باید برنامه های موردنیاز سالمندان از راه شبکه های مجازی طراحی شود. استفاده متناسب و متوسط امکان دارد برای بهبود وضعیت روحی و روانی کمک کننده باشد.
این محققان می گویند: «از نتایج این مطالعه می توان برای برنامه ریزی و سیاست گذاری مناسب در زمینه مشکلات دوره سالمندی همچون تنهایی و افسردگی سالمندان استفاده کرد، چونکه با دگرگونی های این دوره از زندگی، نیازهای روانی-جسمی- اجتماعی سالمندان دستخوش تغییر می شود و باید تغییرات و نیازهای تازه بوجود آمده را مد نظر قرار داد. همینطور با استفاده از برخی آموزش ها می توان افسردگی و دیگر عوارض این دوران را کاسته و آنرا به دوره ای مطلوب برای سالمندان تبدیل کرد و با سیاست گذاری دولتی سبب ارتقای کیفیت زندگی آنان شد».
این مطالعه، طرح تحقیقاتی تصویب شده در مرکز تحقیقات سلامت سامندی و کمیته اخلاق در پژوهش دانشکده بهداشت یزد است. نتایج این پژوهش پاییز سالجاری به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «نقش استفاده از گوشیهای هوشمند در میزان افسردگی سالمندان بازنشسته» در فصل نامه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت انتشار یافته است.




منبع:

1399/08/19
14:55:15
5.0 / 5
1042
تگهای خبر: اینترنت , دانشگاه , سرگرمی , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل