در گفت وگو با دانلود فایل تاكید شد:

جمعیت پنهانی که می توانند کانون جدی عفونت کرونایی شوند!

جمعیت پنهانی که می توانند کانون جدی عفونت کرونایی شوند!

به گزارش دانلود فایل هر چند که در ایام اخیر واکسیناسیون جمعی ضد ویروس کرونا در کشور سرعت گرفته است ولی محققان بر واکسیناسیون جمعیت پنهان و آشکار اتباع خارجی ساکن در کشور تاکید دارند؛ چون که آنها معتقدند این جمعیت پنهان و آشکار در صورت عدم واکسیناسیون، می توانند بعنوان کانون های شروع عفونت های جدی محسوب شوند.



پروفسور قاسم آهنگری، متخصص ایمونوژنتیک و استاد تمام دپارتمان ژنتیک پزشکی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در گفتگو با ایسنا، ضمن اشاره به سرعت گرفتن واکسیناسیون در کشور اظهار داشت: این روزها شاهد سرعت بخشی در زمینه واکسیناسیون ضد ویروس کرونا هستیم و لازم است Mass Vaccination (واکسیناسیون عمومی) سرعت بیشتری گیرد؛ چون که واکسن های طراحی شده دو دوزی است و واکسیناسیون انجام شده Immune Protection (حفاظت ایمنی) بوجود می آورد نه Full Immune Protection (حفاظت کامل ایمنی).

وی در اینباره توضیح داد: افرادی که مبتلا به کرونا شدند، لازم است حداقل ۶ هفته پس از رفع علائم، کاندیدای تزریق واکسن شوند، چون واکسن ها برای حفاظت ایمنی فرد طراحی شده اند؛ ازاین رو نه تنها در زمان های مقرر باید واکسن تزریق شود، بلکه می بایست از همان نوع واکسنی تزریق شود که در دوز اول تزریق شده است.

آهنگری افزود: هم اکنون نباید در جامعه برای گروه های هدف دوز سوم (دوز بوستر یا تقویتی) مطرح شود؛ چون که ابتدا بایست بر مبنای منحنی توزیع نرمال، هر چه سریع تر در افراد گروهِ هدف، واکسیناسیون به صورت کامل صورت گیرد و تمام افراد واکسینه کامل شوند؛ حتی جمعیت های آشکار و پنهان اتباع خارجی که ساکن کشور هستند. این جمعیت پنهان و آشکار در صورت عدم واکسیناسیون، می توانند بعنوان کانون های شروع عفونت های جدی محسوب شوند.

این متخصص ایمونولوژی تصریح کرد: تنها پرسنل خدمات درمانی آن دسته از پرسنلی که در بخش های ICU مستقر و با بیماران فرم شدید در ارتباط نزدیک هستند، باید کاندیدای دوز سوم شوند و در پروتکلهای واکسیناسیون قرار گیرند.



وی افزود: از طرفی مطالعات کلینیکی و آزمایشگاهی نشان داده است که برای افراد واکسینه شده بخصوص افرادی که پیوند کلیه و یا دیابتیک هستند، ایمنی زایی واکسن ها از سطح پایین تری برخوردار است، ازاین رو لازم است این افراد پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمایند.

آهنگری، زمان در تزریق واکسیناسیون را بسیار کلیدی خواند و با تکیه بر این که دوزهای تزریقی در داوطلبان در زمان های معین، بهترین نتایج ایمنی محافظتی را در بدن ایجاد خواهد کرد، خاطرنشان کرد: علاوه بر آن تابحال واکسنی که Full Immune Protection یا محافظت کامل ایمنی ایجاد نماید، ساخته نشده است و ایمنی بوجود آمده به صورت Partial Immune Protection هم از لحاظ سیستم ایمنی و هم تولید آنتی بادی است.

استاد تمام پژوهشگاه ملی زیست فناوری، با ابراز خرسندی از این که در خلال این مدت نتایج مطالعات انسانی بعد از تزریق واکسن و یا Post vaccination Survay در زمان های مختلف بعد از تزریق مشخص شده است، تصریح کرد: این نتایج نشان داده است که سطح ایمنی بدن پس از ۳ ماه از تزریق دوز دوم آغاز به کاهش می کند، بر این اساس شرکتهای تولیدکننده واکسن بر مبنای نتایج بالینی پیشنهادات مختلف برای نگهداری سطح ایمنی قابل قبول در مقابل با این ویروس عرضه کرده اند.

وی افزود: بر این اساس، حداقل زمان تزریق دوز سوم، ۶ ماه پس از دریافت دوز دوم واکسن است به جز واکسن "جانسون اند جانسون" که تک دوزی است. ازاین رو پیشنهاد می شود که مسؤولان کشور، گروه فوق صدمه پذیر را که همان پرسنل پزشکی بخصوص افراد شاغل در بخش های ICU که در ارتباط مستقیم با بیماران هستند، در اولویت و برنامه ریزی برای تزریق دوز سوم ۶ ماه پس از دریافت دوز دوم در نظر بگیرند.

آهنگری، با تکیه بر این که نباید اجازه داده شود که سطح ایمنی که ناپایدار است، از سطح مورد قبول پایین تر برود، اظهار نمود: جهت پیشگیری از کاهش سطح ایمنی کادر پزشکی و درمانی و عرضه خدمات ایمنی آنها لازم است هر چه سریع تر آنها برای دریافت دوز سوم واکسن آماده شوند و برای افراد عادی هم سفارش می شود که سرعت واکسیناسیون بیشتر شود تا گروه های تحت واکسیناسیون به صورت گروه های هموژن باشند و از نظر پیک واکسیناسیون توزیع نرمال داشته باشند.

وی تصریح کرد: منحنی توزیع نرمال واکسیناسیون جمعی باعث خواهد شد که اگر با پیک های جدید مواجه شویم، بیماری با شدت کمتری شایع شود، ضمن آنکه مطالعات در کشورهای پیشرو در امر واکسیناسیون جمعی این پیام خوب را می دهد که در جامعه ای که توزیع نرمال واکسیناسیون صورت گیرد، میزان مرگ و میر جامعه هدف، به صورت معناداری کاسته می شود.

به گفته این محقق حوزه ایمونولوژی حوزه پزشکی، اگر سرعت واکسیناسیون جمعی افزایش یابد، تعداد زیادی به مرحله اول Immune Protection یا حفاظت ایمنی خواهند رسید، بگونه ای که نتایج مطالعات انجام شده از جانب محققان پیشرو ایمونولوژیست بالینی در خارج از کشور، نمایانگر کاهش مرگ و میر ناشی از واکنش التهابی فوق حاد در ریه بیماران مبتلا به کرونا است.

استاد تمام دپارتمان ژنتیک پزشکی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با تکیه بر این که حضور این ویروس و پیک های بعدی در کشورها غیر قابل اجتناب است، افزود: مشاهده شده در افراد غیر واکسینه شده که ویروس به دستگاه تنفسی تحتانی (Lower respiratory tract) حمله می کند و باعث از کار افتادگی ریه ها و در نهایت مرگ می شود، ولی در گروه واکسینه شده دستگاه تنفسی فوقانی یا Upper respiratory tract که شامل مخاط بینی، گوش، حلق و لوزه ها است، شدیدا درگیر می شود و به خصوص بیماران گرفتار تورم شدید لوزه ها (Tonsilitis) بعنوان کانون مبارزه سیستم ایمنی در افراد واکسینه است.

وی افزود: ازاین رو علائم درگیری در افراد واکسینه شده به صورت شایع از ریه ها به دستگاه تنفس فوقانی معطوف می شود و علایم عمده آن تورم شدید مخاط بینی و گلو درد ناشی از پاسخ های ایمنی شدید در لوزه ها خواهد بود.

آهنگری تصریح کرد: این مبحث این پیام را دارد که در آینده متخصصین گوش و حلق و بینی با افزایش میزان مراجعات بیماران ناشی از همه گیری کرونا مواجه خواهند شد و لازم است مسؤولین لجستیک دارویی را معطوف به این مورد کنند.

وی لازمه پیشگیری از این پدیده را رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی عنوان کرد و افزود: قطعا با عنایت به مطالعات عمیق محققان ایمونولوژیست دنیا در این عرصه، پیشنهاد افزایش سرعت تزریق واکسن بر مبنای توزیع منحنی نرمال میتوان جلوی شدت مرگ و میر ناشی از عفونت کرونایی را گرفت، ولی همان گونه که متذکر شدیم، مانع از عفونت مجدد افراد نمی گردد، ازاین رو درخواست می شود با عنایت به تزریق واکسن برای پیشگیری از عفونت مجدد به صورت همزمان حتما پروتکلهای بهداشتی، ماسک و فاصله گذاری اجتماعی رعایت شود.





منبع:

1400/06/27
10:44:55
5.0 / 5
710
تگهای خبر: آهنگ , تولید , خدمات , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل