دكتر مصطفی محقق داماد در مراسم روز جهانی آینده؛

بهترین علوم بدون درک صحیح از دین، سرمایه های زیادی را به باد می دهد

بهترین علوم بدون درک صحیح از دین، سرمایه های زیادی را به باد می دهد

به گزارش دانلود فایل دکتر مصطفی محقق داماد ضمن تاکید بر لزوم دین شناسی صحیح و دوری کردن از جهل دینی اظهار داشت: در ایران این تجربه شد که بهترین علوم بدون الهیات صحیح و بدون درک صحیح از دین، سرمایه های زیادی را به باد می دهد. اقتصاد، مهندسی، فیزیک و علوم پایه همه به نام دین و در سایه کج اندیشی دینی از بین می روند.



به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، آیت الله دکتر مصطفی محقق داماد در مراسم روز جهانی آینده، در سخنانی با مبحث «تدبیر و تقدیر» اظهار داشت: تدبیر و تقدیر دو نهادی است که در ادبیات اسلامی در ارتباط با کشورداری برای دولتمردان به مثابه دو اجبار مهم عنوان شده است و جالب این است که هر دو امر محور اصلی آینده نگری را می سازند.

وی تدبیر را آن سوی زمان حال را نگریستن، تعریف کرد و ضمن بیان روایتی از امام علی (ع)، اظهار داشت: معیشت به معنای زندگانی است و آفت زندگانی سوء تدبیر است. بد برنامه ریزی کردن عامل ویران شدن دولت ها است. نخستین وظیفه دولت برنامه ریزی برای آینده و برنامه ریزی برای معیشت مردم است و اگر دولتی بد برنامه بریزد کشورش را ویران می کند.

رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم ضمن اشاره به یکی از سخنان پیامبر در ایام پایانی عمر ایشان، اظهار داشت: پیامبر فرمودند من برای امتم نگران فقر نیستم. اگر سوء تدبیر باشد یقینا فقر است و اگر سوء تدبیر نباشد نگران فقر نباشید.

وی با بیان این که، «قدرت موظف به حسن تدبیر است»، اظهار داشت: از سخنان پیامبر ضرورت برنامه ریزی استفاده می شود و همینطور برنامه باید برنامه خوب باشد. اگر این دو امر رعایت نشود ملتی فقیر، بدبخت، نیازمند و دست درازکن جلو دیگران و ملتی که شب با شکم گرسنه سر بر بالین بگذارند و فرزندانشان از بیماری فقر بمیرند یا محتاج دارو باشند و... خواهیم داشت. همه این مصیبت ها محصول سوء تدبیر است.

محقق داماد، کلمه تقدیر را به مفهوم اندازه گیری کردن و مهندسی کردن، عنوان نمود و اظهار داشت: تقدیر در روایات ما برای ملت ها، دولت ها و قدرت های مدیر ملت ها مورد تاکید است.

دینی که در کنار جهل و همراه با کج اندیشی باشد، نبودش بهتر است

وی با بیان حدیثی از کتاب اصول کافی بر دین شناسی صحیح و دوری کردن از جهل دینی تصریح کرد و اظهار داشت: در این حدیث نخستین چیزی که عنوان می شود این است که یا دین نداشته باشید و یا اگر دارید، عالمانه دین داشته باشید. دینی که در کنار جهل باشد و همراه کج اندیشی باشد، نبودش بهتر است.

رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم، با بیان اینکه علوم مختلف در سایه کج اندیشی دینی از بین می روند اظهار داشت: در بین علوم مختلفی که وجود دارد. در ایران تجربه شد که مهم ترین علم این است که مردم الهیات را آگاهانه داشته باشند و دین آگاهانه را بیاموزند. این تجربه انجام شد که بهترین علوم بدون الهیات صحیح و بدون درک صحیح از دین، سرمایه های زیادی را به باد می دهد. اقتصاد، مهندسی، فیزیک و علوم پایه همه به نام دین و در سایه کج اندیشی دینی از بین می روند.

کشوری که دانش افزایش ثروت ندارد، بدبخت است

وی افزود: دومین موردی که در این حدیث اشاره شد بردباری داشتن است. و سوم تقدیر معیشت است. باید دید کشور چقدر درآمد دارد و چگونه باید آنرا افزایش داد. کشوری که دانش افزایش ثروت ندارد، بدبخت است. تقدیر اندازه گیری برای آینده است. این ثروت کجا باید هزینه شود؟ تقدیر معیشت اندازه گیری به منظور زندگی است. اندازه گیری ثروت و هزینه مورد تاکید است.

محقق داماد در انتها ضمن اشاره به غزلی از حافظ اظهار داشت: حافظ مصلحت اندیشی و تدبیر و تامل را لازم می داند. مصلحت اندیشی یعنی منافع ملی. ما باید به مصلحت ملی اندیشیدن را به توده جامعه آموزش دهیم. باید برای این آموزش بسیج شد. در مملکت داری، نخستین وظیفه مملکت دار مصالح ملی است. مصالح ملی مشخص می کند که با کجا تماس برقرار شود و به چه کسی تبریک گفته شود. مصالح ملی در راس امور برای آینده نگری است.






منبع:

1400/12/09
20:14:30
5.0 / 5
572
تگهای خبر: كتاب , محقق , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل