درمان اختلالات عصبی با دستگاه نوروفیدبک ایران ساخت
دانلود فایل: تعدادی از محققان یکی از شرکت های فناور انواعی از دستگاه های نوروفیدبک و بیوفیدبک ایران ساخت را برای درمان تعدادی از اختلالات عصبی چون وسواس تجاری سازی کردند.
به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، بیوفیدبک تکنیکی است که در آن اهتمام می شود با ایجاد تغییرات مثبت مطلوب در بدن، تعدادی از عملکردهای آنرا بهبود بخشید. عملکرد یا کارهای بدنی ما به دو بخش ارادی و غیر ارادی تقسیم می شود؛ کارهای ارادی مانند حرکت دادن دست و پاهاست که بصورت آگاهانه روی آنها کنترل داریم، ولی در مقابل تعدادی از کارهای بدن مانند نرخ ضربان قلب، تنفس، دمای بدن، فشار خون و امواج مغزی بصورت غیر ارادی کنترل می شوند.
پارامترهای در رابطه با این فعالیت ها بصورت ناخودآگاه در پاسخ به عوامل محیطی تغییر می کنند؛ به عبارت دیگر بدن به عوامل محیطی مانند عصبی شدن، استرس، هیجان و بیماری عکس العمل نشان داده و می تواند سبب تغییر هریک از این فعالیت ها شود.
بدین جهت اگر فردی برای مدت طولانی در معرض هرکدام از این عوامل محیطی که منجر به تغییر کارهای بدن می شود، قرار گیرد، ممکنست مبتلا به اختلال یا بیماری شود.
برای درمان این نوع اختلالات تکنولوژی جدیدی به نام "بیو فیدبک" به وجود آمده است که به مردم کمک می نماید تا بتوانند کنترل تعدادی از این عملکردهای غیرارادی را تا حدودی در دست گیرند.
بیوفیدبک تراپی، یک تکنیک ذهنی بدنی است که به مردم آموزش می دهد که چگونه کارهای فیزیولوژیک خودرا تغییر دهند.
"نوروفیدبک" فناوری دیگری برای درمان این نوع اختلالات محسوب می شود. این فناوری در حقیقت نوعی بیوفیدبک است که در آن بطور مستقیم روی مغز کار می شود و بنا بر هدفی که از پیش تعیین شده است، دامنه امواج مغزی، درجه هم نوسانی و یا اختلاف فاز، تغییر می یابد. منطق این روش درمانی بر پایه شرطی سازی عاملی استوار است.
ما در حالت عادی قادر به کنترل و تغییر امواج مغز خود نیستیم؛ برای اینکه نسبت به این امواج آگاهی نداریم. در روش درمانی نوروفیدبک، اهتمام می شود تا این آگاهی بوسیله ارائه بازخوردهای (فیدبک های) بسیار سریع (چند هزارم ثانیه بعد از وقوع) به فرد ایجاد شود. همچنان که این تمرین ادامه می یابد، مغز یاد می گیرد که چگونه به تولید بیشتر امواجی بپردازد که منجر به عملکرد بهتر می شود.
از این روش می توان بمنظور بهبود اختلالاتی چون بیش فعالی/کمبود توجه، ناتوانی های یادگیری، صرع، هراس و اختلالات اضطرابی، اختلالات مربوط به سوء مصرف مواد، افسردگی، مدیریت استرس، میگرن، سندرم تورت و اختلالات خواب بهره برد.
تولید این دستگاه دستمایه تحقیقات یکی از شرکت های فناور قرار گرفته است، به شکلی که دکتر مسعود نصرت آبادی، مدیر بخش تحقیق و توسعه این شرکت در گفت و گو با ایسنا اظهار داشت: تمرکز تحقیقاتی این شرکت بر روی تولید محصولات در رابطه با علوم اعصاب است و در این راستا ما محصولاتی را به تولید رساندیم که نمونه آن دستگاه "نوروفیدبک" و "بیوفیدبک" است.
وی با اعلان اینکه این دستگاهها در انواع 3، 6، 8 و 12 کاناله تولید شده است، اظهار نمود: نخستین دستگاه نورو و بیوفیدبک کاربردی با قابلیت های درمانی و پژوهشی دارد که قابلیت اتصال الکترودها و سنسورهایی چون Temp، EMG، EOG و ECG را دارد.
نصرت آبادی نرخ نمونه برداری با بهره گیری از این دستگاه را ۲۵۰ تا ۱۶ کیلوهرتز و رزولوشن آنرا ۲۴ بیتی عنوان نمود و تصریح کرد: در این دستگاه امکان ذخیره سازی اطلاعات در کارت حافظه وجود دارد.
مدیر بخش تحقیق و توسعه این شرکت با اشاره به قابلیت های دستگاه ۱۲ کاناله نوروفیدبک، توضیح داد: این دستگاه همین طور قابلیت اتصال به کلاه مخصوص جهت ثبت QEEG/EEG را دارد.
منبع: دانلود فایل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب