قوانین متناقض بر سر راه شرکتهای دانش بنیان دانشگاهی
به گزارش دانلود فایل معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید بهشتی در مورد آمادگی دانشگاه ها برای رفتن به سمت فناوری، کارآفرینی و شرکتهای دانش بنیان، به تأثیر تناقض قوانین اشاره نمود و اظهار داشت: شرکتهای دانش بنیان در جایی می توانند کار کنند که فرصت های شغلی کافی، حمایت های درخور و اقتصاد پویا و فضای کاری مناسب وجود داشته باشد. بعضی از این عوامل مُهیّا نیست و انتظار داریم که دانشگاه، در یک زمینه ناآماده گام های بلندی را بردارد!
دکتر بابک شکری در گفت و گو با ایسنا، درباره طرح های کارفرمایی این دانشگاه در سال ۱۴۰۰، اظهار داشت: داده های موجود در ۱۰ سال گذشته، تقریباً رشد ۱۰ درصدی سالانه را نشان میدهد. برمبنای داده های سال ۱۴۰۰ تاکنون، حدود ۱۵۳ طرح پژوهشی کارفرمایی و قرارداد با سازمان های بیرون از دانشگاه بسته شده وحدود ۸۵ میلیارد تومان نیز مبلغ این قراردادها بوده است که مبلغ قابل توجهی است.
وی اضافه کرد: در کل در سال ۱۴۰۰ قراردادهای طرح های کارفرمایی دانشگاه شهید بهشتی از نظر مبلغ در ۱۰ سال گذشته، بیشترین میزان را داشته، ولی از نظر تعداد، رتبه دوم را در ۱۰ سال قبل داشتیم.
قوانینی که بجای هم گرا شدن، واگرا می شوند
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به این پرسش که باتوجه به شرایط موجود، آیا دانشگاه ها آمادگی رفتن به سمت فناوری، کارآفرینی و شرکت های دانش بنیان را دارند؟ اظهار داشت: این آمادگی وجود دارد، ولی ما در بعضی موارد، قوانینی داریم که به مرور زمان، بجای اینکه هم گرا شوند، واگرا می شوند. قوانین باید در پشتیبانی از هم باشند، ولی از آن جا که منشأ تصمیم گیری ها سازمان های مختلف است، قوانینی را وضع می کنند که در نهایت نه فقط هم گرا نمی شوند، بلکه حالت دافعه پیدا می کنند.
وی با ذکر مثالی توضیح داد: در حوزه کارآفرینی و ایجاد شرکت ها، در مجلس قانونی تصویب گردید که اعضای هیئت علمی می توانند شرکت تاسیس کنند؛ اما مطابق با قانون همسان سازی، عضو هیئت علمی اجازه کار کردن بیرون از دانشگاه را ندارد. این موارد در تناقض هستند و اگر قانون همسان سازی اجرا شود، اعضای هیئت علمی عملاً نمی توانند به سمت شرکت های دانش بنیان بروند.
شکری اشاره کرد: اگر کسی بخواهد شرکت تاسیس کند و مدیرعامل آن شود، عملاً از کار دانشگاهی خود می ماند. مگر اینکه مواردی که برای کار دانشگاهی تعریف می نماییم، به شکل دیگری صورت گیرد که آن هایی که این ظرفیت را دارند، بتوانند در دانشگاه شرکت های دانش بنیان را ایجاد کنند و این اقدام با وظایف دانشگاهی اعضای هیئت علمی هم سو شود.
همه دانشگاهیان توانایی تاسیس شرکت دانش بنیان ندارند
وی با بیان این نکته که باید توجه داشت که همه دانشگاهیان توانایی و ظرفیت تاسیس شرکت دانش بنیان ندارد، اظهار داشت: برخی افراد دارای این ظرفیت هستند و باید امکانات را برای آنها فراهم نمود و آن هایی که این ظرفیت را ندارند، به شکل دیگری فعالیت کنند. بنا بر این یک نگاه همه جانبه نگر باید دراین زمینه وجود داشته باشد و بخشنامه ها در این راستا تدوین شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید بهشتی در مورد نرخ رشد کارآفرینی و شرکت های دانش بنیان در دانشگاه ها، اظهار داشت: من معتقدم که این نرخ کم است و ما دراین زمینه رشد چشم گیری نداشته ایم.
شکری، به سبب پایین بودن آهنگ رشد شرکت های دانش بنیان اشاره نمود و اظهار داشت: مواردی مثل شرکت های دانش بنیان و... همگی مانند یک زنجیره به یکدیگر متصل هستند. شرکت دانش بنیان در جایی می تواند کار کند که فرصت های شغلی کافی، حمایت های درخور و اقتصاد پویا و فضای کاری مناسب وجود داشته باشد. تعدادی از این عوامل مهیا نیست و انتظار داریم که دانشگاه، در یک زمینه ناآماده گام های بلندی را بردارد!
حرکت یک چرخ دنده، نمی تواند یک ماشین را حرکت دهد
وی افزود: تعدادی از انتظارات ما دور از واقعیت است. علت آن این است که برای رسیدن به نتیجه مطلوب، چرخ دنده های موجود باید در کنار هم به خوبی آغاز به چرخش کنند، اما برخی بخش ها معیوب هستند و انتظار داریم که یکی از این چرخ ها، کار کل چرخ های دیگر را انجام دهد!
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید بهشتی این نگاه را اشتباه دانست و اشاره کرد: باید نگاه همه جانبه نگر وجود داشته باشد که این چرخ ها در کنار هم بچرخند تا ماشین این کشور از نظر اقتصادی و پژوهشی و فناوری حرکت نماید. اگر قسمتی از این چرخ دنده ها خراب باشد، بقیه چرخ دنده ها می چرخند، ولی منجر به حرکت نمی شوند.
منبع: دانلود فایل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب