ازدیاد ۲۰ درصدی برداشت توت فرنگی با دستگاه نانوحباب ساز ایرانی
دانلود فایل: شرکت نانوفناوری سراج سازنده انواع ژنراتورهای نانوحباب ساز با تولید این فناوری، موفق شد برداشت توت فرنگی را در گلخانه ها ۲۰ درصد افزایش دهد.
به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، حسین کازرونی مدیرعامل این شرکت فناور اظهار داشت: استفاده از فناوری نانوحباب به منظور افزایش اکسیژن محلول در آب، نه تنها به بهبود متابولیسم و افزایش کمی برداشت (بین ۱۵ تا ۲۰ درصد) منجر شده، بلکه در پارامترهای کیفی توت فرنگی نظیر شاخص بریکس موثر بوده است.
وی بیان نمود: استفاده از فناوری نانوحباب هم چنین باعث بهبود سلامت ریشه وجذب مناسب عناصر غذایی و کاهش چشم گیر پاتوژن های مضر نظیر پیتیوم می شود. با نصب و بهره برداری از چهار دستگاه نانوحباب ساز این شرکت در شهرک گلخانه ای هشتگرد، برداشت توت فرنگی در گلخانه های این شهرک ۲۰ درصد نسبت به قبل افزایش پیدا کرده است.
کازرونی افزود: از آغاز دوره زراعی توت فرنگی گلخانه ای (مهرماه سال ۱۴۰۰) تاکنون، به تدریج چهار دستگاه ژنراتور NANOX ۲ به ظرفیت 5 هزار لیتر در ساعت در شهرک گلخانه ای هشتگرد کرج راه اندازی کرده ایم، به منظور تایید علمی موضوع، همزمان با بهره برداری از ژنراتورهای NANOX در گلخانه های تجاری، بررسی علمی و تحقیقاتی مبحث در دانشگاه شاهد زیر نظر اساتید مجرب کشت گلخانه ای توت فرنگی مورد بررسی قرار گرفته است.
وی عنوان کرد: در حال حاضر با عنایت به تجارب مناسب بدست آمده در چگونگی استفاده از ژنراتورهای نانوحباب ساز، پروتکلهای استفاده از ژنراتورهای NANOX به مشتریان کشت گلخانه ای توت فرنگی عرضه شده است.
بر اساس گزارش ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، این فناور اظهار داشت: در حال حاضر این شرکت علاوه بر ساخت و سفارش ژنراتورهای نانوحباب ساز برای انواع گلخانه های هیدروپونیک داخلی، تجربه صادرات دستگاههای NANOX را به کشورهایی نظیر بلاروس و ارمنستان در کارنامه خود دارد.