طبقاتی شدن اینترنت چه تبعاتی دارد؟

طبقاتی شدن اینترنت چه تبعاتی دارد؟

به گزارش دانلود فایل، یک کارشناس اعتقاد دارد که طرح معروف به اینترنت طبقاتی، روش و اقدام مناسب و منطقی نیست و سیاست گذاران باید حواسشان به تبعات اجتماعی احتمالی آن هم باشد چونکه درصورت بروز اثرات اجتماعی منفی، امکان دارد ضرر آن از نفعش بیشتر باشد.



به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، بحث اینترنت طبقاتی مدتی است توسط کارشناسان مطرح شده و هرچند مسؤلان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات آنرا تکذیب می کنند، شواهدی مشاهده می شود که شایبه طبقاتی شدن اینترنت را تقویت کرده است. در این طرح مردم به بخش های مختلف دسته بندی شده و به هر بخش طبق مقررات، اینترنت با میزان محدودیت تعیین شده عرضه می شود. محمد کشوری - کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات - در گفتگو با ایسنا، در رابطه با اختصاص اینترنت بدون فیلتر اظهار نمود: هفته گذشته اتحادیه فناوران کامپیوتر تهران اطلاعیه ای در این حوزه عرضه کرده بود اما در عمل نشنیده ام که هیچ سازمانی در این حوزه اقدامی انجام دهد. خبر درست ظاهرا این بوده که برای آزادکاران یا فریلنسرها شرایط اینترنت باکیفیت تری درنظر گرفته می شود.

وی اضافه کرد: اما به صورت کلی اینترنت طبقاتی ایده و اقدام نادرستی است و این که گروهی از کاربران را جدا نماییم، به این معنا که به اینترنت متفاوتی نیاز دارند، درست نیست. به عقیده شخصی تنها گروه کاربران که می توانند جدا شوند، کودکان هستند که البته با تشخیص والدین می توانند اینترنت محدود شده ای برای کودکان تهیه کنند و این امر از نظر من موجه است.

این کارشناس تاکید کرد: اما درنظر گرفتن این طرح به جز کودکان، برای برنامه نویسان، اساتید دانشگاه و دانشجویان و سایر گروه ها مشکلات گوناگونی دارد و از نظر اجتماعی دارای اشکالاتی است و حس بدی به مردم منتقل می کند و هم در عمل راه دور زدن آن باز خواهد بود. به صورت مثال با اختصاص آن به دانشجویان، همه تلاش می کنند به اینترنت دانشجویان متصل شوند و چون محدودیت غیرمنطقی است به صورت مداوم دور زده می شود؛ پیش از این هم در قسمت های مختلف گفته بودند به شرکت ها، دانشجویان و اساتید دانشگاه اینترنت پرسرعت داده می شود. ازاین رو این طرح جدا از این که اثرات اجتماعی دارد، از نظر فنی هم به سادگی قابل اجرا نیست.

کشوری با اشاره به اینکه چه کسی می تواند اینترنت فردی که بعنوان مثال برنامه نویس بوده و در خانه کار می کند را چک و بررسی کند که چه افراد دیگری از این اینترنت استفاده می کنند؟ خاطرنشان کرد: ازاین رو این نوع روش ها، مناسب نمی باشد و باید دید در سایر کشورها هم انجام شده است یا خیر؟ نمی توان گفت ما ایده ای داریم که در هیچ کجای دنیا انجام نشده است. به صورت کلی این گونه اقدامات منطقی نبوده و در نهایت به شکست محکوم می شود. اگر می شود اینترنت با کیفیت را عرضه کرد که تحریم ها را دور بزند، چه اشکالی دارد آنرا در اختیار همه مردم قرار داد؟ مگر سایت هایی که حالا تحریم هستند، سایت های بدی اند؟ اگر سایت هایی هستند که همه مردم به آن نیاز دارند، پس اینترنتی را ارائه بدهیم که همه بتوانند به آن سایت های تحریمی متصل شوند.

وی در ادامه اظهار داشت: هر تبعیضی دو بعد دارد؛ به صورت مثال زمانی که به برخی افراد ارز ۴۲۰۰ تومانی داده می شود، یک مساله اینست که از نظر فنی چنین کاری امکان پذیر است یا نه و چقدر راه دور زدن آن وجود دارد که این ها را باید متخصصان آن حوزه بگویند اما یک روی سکه و بعد دیگر، مسائل اجتماعی است؛ زمانی که نوعی تبعیض قائل می شوید و می گویید به مسافر ارز داده می شود و به غیر مسافر ارزی نمی دهیم یا در زمینه اینترنت، به یک قشری اینترنت می دهیم و به قشر دیگری نه، اینها به غیر مسائل فنی، یک بعد و تبعات اجتماعی هم دارد. یعنی زمانی است که موضوعات مانند گمرک و ارز بسیار خاص بوده و اثرات اقتصادی آن بیشتر مشهود است اما در حوزه اینترنت و چیزهایی که با خدمات عمومی سر و کار دارد، جدا از اثرات فنی، اثرات اجتماعی فراوانی دارد.

این کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات اعتقاد دارد که اینترنت، آب، برق و گاز مانند سایر موضوعات دیگر خاص نیستند بلکه موضوع هایی هستند که اقشار مردم روزانه و به صورت مستقیم با آن درگیرند. در زمینه ارز بسیاری از مردم مستقیما با آن درگیر نبوده و مخاطب آن سیاست نباشند اما در زمینه اینترنت، مردم به صورت مستقیم مخاطب این سیاست هستند و اگر تبعیضی یا نارضایتی وجود داشته باشد، به صورت مستقیم آنرا درک می کنند ازاین رو سیاست گذاران باید حواسشان باشد که تبعات اجتماعی موضوعات چه خواهد بود چون اگر اثرات اجتماعی منفی باشد، تبعات اجتماعی زیادی هم به دنبال خواهد داشت و امکان دارد ضررش از نفع آن بیشتر باشد.





منبع:

1401/10/19
10:48:59
5.0 / 5
465
تگهای خبر: ارتباطات , اساتید , اینترنت , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل