روایت اقتصاد ایران در ۲۳ بهمن ماه
زمین بگیرید و انبوه سازی کنید
دانلود فایل: به گزارش دانلود فایل، در روز برفی کشور و در صورتیکه بارش برف از ساعات ابتدایی امروز پایتخت را سفیدپوش کرده، وزیر اقتصاد و رئیس سازمان خصوصی سازی هم تلاش کردند ابعاد جدیدی از طرح مولدسازی را مطرح و نکات خاکستری باقی مانده را سفید کنند.
به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، با دستور چند روز قبل رئیس جمهور، مقامات دولتی در ایام گذشته بارها توضیحاتی را برای شفاف سازی حیطه مسئولیت و اختیارات هیات مولدسازی دارایی های دولت مطرح کرده اند و حالا آن طور که وزیر اقتصاد گفته، ابعاد جدیدتری از این برنامه مشخص شده است.
چهره روز: خاندوزی
آن طور که وزیر اقتصاد گفته، انبوه سازی مسکن، یکی از گزینه هایی است که بناست در قالب طرح مولدسازی دنبال شود.
وی اظهار داشت: خیلی از پیمان کاران بدنبال اراضی می گردند و می توانند بجای فشار قیمتی روی املاک موجود، از طرح مولدسازی بهره گیرند و انبوه سازی مسکن یا فعالیت اداری تجاری انجام دهند. این طرح به تعدیل قیمت کمک میکند.
رئیس سازمان خصوصی سازی نیز ابعاد دیگری از طرح مولدسازی را تشریح کرده است. وی به سوال ایسنا در خصوص این که شائبه فروش اموال دولت با قیمت کم وجود دارد، پاسخ داد: عرضه همیشه موجب کاهش قیمت می شود. دولت نمی تواند مردم را به کارافرینی سفارش کند اما خودش مثل زمان قدیم ملک بخرد و رها کند.
در کنار این مباحث، وزارت راه و شهرسازی نیز با انبوه سازان جلسات جدیدی را برگزار کرده است. رئیس انجمن انبوه سازان استان تهران اظهار داشت: ماه ها بود که خواهان جلسه با مسئولان وزارت راه و شهرسازی بودیم که محقق نمی شد اما با آمدن بذرپاش این جلسه انجام شد و بنظر می رسد تعامل وزارتخانه با بخش خصوصی بالا رفته است؛ پیشنهاداتی برای تعدیل نرخ واحدهای مسکونی و تامین منابع مالی پروژه نهضت ملی مسکن ارائه شد که وزیر پذیرفت.
رو به رشد روز: تسهیلات بانکی
بانک مرکزی امروز نیز مانند خیلی از روزهای گذشته، بسیار پرخبر بود و گزارش هایی از عملکرد نظام بانکی کشور در ماه های گذشته ارائه کرد.
طبق اعلام بانک مرکزی، در ۹ماهه امسال ۲۹ هزار و ۷۹۲ هزار میلیاردریال تسهیلات به بخش های اقتصادی شامل صاحبان کسب وکار و مصرف کنندگان نهایی پرداخت شده که ۶۳.۲ درصد از این رقم برای تامین مالی سرمایه در گردش واحدهای تولیدی بوده است.
همین طور مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی اعلام نمود: از شروع امسال تا ۲۳ بهمن ماه سال جاری به ۸۲۵ هزار و ۶۰۰ متقاضی وام ازدواج، به ارزش ۱۱۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است که این آمار نشان از رشد ۵۴ درصدی اعطای این تسهیلات دارد.
امروز آمارهای جدیدی نیز از وضعیت اقتصادی کشور از طرف بانک مرکزی اعلام گردید. بانک مرکزی آخرین وضعیت تجارت خارجی در هشت ماهه امسال را اعلام نمود که برمبنای آن تراز این بخش به منفی ۴.۷ میلیارد دلار رسیده است.
در کنار آن، برمبنای آمارهای بانک مرکزی، رشد نقدینگی در آبان ماه امسال ۷.۵ درصد کاهش را نسبت به آبان ماه سال قبل داشته و رشد پایه پولی نیز در همین بازه زمانی با کاهش حدود یک درصدی روبه رو شده است.
صف طولانی روز: فروش ایران خودرو
پیش شرط تعریف حساب وکالتی و واریز وجهی از مبلغ خودرو در حالی تبدیل به یکی از شروط مهم جهت شرکت در طرح های فروش خودروسازان شد که تقاضاها واقعی تر و دلالان حذف شوند؛ آمار ثبت نام در طرح اخیر ایران خودرو نشان داد که نزدیک به یک میلیون نفر برای ۴۰ هزار دستگاه خودرو وارد میدان شده اند. برمبنای بررسی های آماری در این مرحله درصد تقاضا برای خودرو ها کمتر شده و به صورتی احتمالاً قسمتی از دلالان کنار رفته اند.
در بازار محصولات کشاورزی نیز تغییرات جدیدی نهایی شد. رییس اتحادیه بارفروشان علت افزایش قیمت پیاز را صادرات، دپو در انبارها، بارندگی و سرما عنوان نمود و اظهار داشت که مقداری پیاز در انبارها دپو شده که باید وارد بازار شود.
همین طور عوارض صادرات گوجه فرنگی از ۷۰ درصد به ۰.۵ درصد ارزش پایه صادراتی تغییر نمود.
ناخوانده روز: برف
با وجود آمادگی دستگاه های مختلف کشور در فصل سرما، موج جدید بارش برف و کاهش باردیگر دما در کشور، در حمل و نقل و انرژی تغییراتی به وجود آورد. به دنبال بارش برف و باران، تردد در محورهای هراز و فیروزکوه روان اما در بعضی مسیرهای محور چالوس و محور شهریار - تهران ترافیک سنگین است.
همچنین پروازهای فرودگاه مهرآباد و امام خمینی(ره) در حال حاضر برقرار است و در صورت مساعد بودن شرایط جوی فرودگاه های مقصد طبق برنامه به انجام می رسد.
در زمینه انرژی نیز خبرهایی تازه در فصل سرد انتشار یافته است. سخنگوی شرکت ملی گاز از افزایش مجدد مصرف گاز در کشور آگاهی داد و اظهار داشت: طی ۲۴ ساعت گذشته مصرف گاز به بالای ۶۵۱ میلیون متر مکعب رسیده و الان شبکه پایدار می باشد و مشکلی برای تامین گاز وجود ندارد.
همین طور مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران اظهار داشت: از آن جا که اولویت در گازرسانی با بخش خانگی و تجاری است، افزایش میزان مصرف در بخش خانگی و تجاری، به ناچار منجر به اعمال محدودیت بیشتر در بخش صنایع و نیروگاه ها خواهد شد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب