شایع ترین کلاهبرداری در حوزه ارزهای دیجیتالی
دانلود فایل: به گزارش دانلود فایل، جرایم بر پایه ارزهای دیجیتالی شامل کلاهبرداری، سرقت، تقلب، پول شویی و فعالیتهای غیرقانونی دیگر بوده که مهم ترین شگردهای کلاهبرداری در این عرصه، طرح های پانزی برای کلاهبرداری صرافیهای آنلاین ارز دیجیتال است.
به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، شاید شما هم روزانه انواع کامنت ها و تبلیغات برای سرمایه گذاری و خرید انواع ارز دیجیتال یا شیوه های سرمایه گذاری در وبسایت ها و... را مشاهده کرده باشید. یک نمونه از این کلاهبرداری در این عرصه به نام کلاهبرداری پانزی شناخته می شود. در این شیوه از کلاهبرداری، کلاه برداران پول سرمایه گذاران را با دادن وعده بازگشت سود و سرمایه به سرقت می برند که در چنین طرحی اصولا سود سرمایه گذاران اولیه با سرمایه سرمایه گذاران بعدی پرداخت شده و به شکلی به این شکل اعتماد افراد را به سمت خود جلب می کنند.
در حقیقت در این روش، کلاهبردار با دادن وعده هایی مثل سودهای نجومی و تضمینی، سرمایه مردم را از دست آنها خارج می کنند. فرد کلاهبردار با تهیه و ساخت وبسایت یا موسسه و یا شرکتی که هیچگاه هویت قانونی ندارد، با تبلیغات فراوان از قبیل دادن سودهای چند برابر سرمایه و تضمینی و... مردم را متقاعد می کند تا دارایی های خودشان را در اختیار او قرار دهند.
نحوه جلب اعتماد در این شیوه از کلاهبرداری به این صورت است که اسکمرها با پرداخت سود در تاریخ های مقرر در چند ماه اول، به هدف خود می رسند و از این طریق سرمایه گذاران را ترغیب می کنند تا پول و سرمایه بیشتری را وارد پروژه کنند. این روند تا آنجایی ادامه پیدا می کند که در نهایت اسکمرها که همان طراحان اولیه پروژه هستند، نمی توانند به آن دسته از افراد جدیدی که اخیرا وارد پروژه شده اند، سودی پرداخت کنند و دقیقاً در همین نقطه است که این زنجیره کلاهبرداری به خط پایان نزدیک شده و پرونده پروژه بسته می شود و این فرصت برای اسکمرها فراهم می شود تا با هر میزان سودی که تا این لحظه به دست آورده اند به یک باره ناپدید شوند.
وعده سودهای نجومی و غیر قابل باور، عدم نقد شدن سرمایه مردم به بهانه سود دهی بیشتر، ناشناس بودن هویت فرد موسس، عدم شفافیت نوع فعالیت، در دسترس نبودن شرکت و یا افراد شرکت و نداشتن مجوزهای قانونی بعضی از خصوصیت ها و مشخصات اصلی کلاهبرداری پانزی است. علی اصغر زارعی - مدرس دانشگاه و کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در این حوزه به ایسنا اظهار داشت: این گونه شرکت ها هیچگاه آدرس و شماره تلفن مشخصی ندارند و یا آدرس نادرستی را به سرمایه گذاران می دهند؛ همینطور این شرکت ها هیچگاه اطلاعات دقیقی از نوع کار و فعالیت شان که بتواند تأمین کننده سودهای نجومی باشد را بیان نمی کنند. در صورت درخواست هرگونه توضیح هم با توضیحاتی بسیار پیچیده و غیر قابل فهم، افراد را گمراه کرده و یا فریب می دهند.
طبقه گفته وی آنها با شگردهایی مانند ایجاد حس همدردی با افراد در افراد اعتماد بوجود آورده و سرمایه مردم را به سمت خود جذب می کنند. مردم بیشتر کشورهایی که هدف کلاهبرداران پانزی قرار می گیرند، بیشتر کشورهای آسیایی و جهان سومی و فقیر دنیا هستند؛ به این جهت که می دانند مردم این کشورها یا اکثرا فقیر هستند و یا آگاهی های کافی را در این حوزه ندارند.
از طرفی افرادی که جذب این حلقه های کلاهبرداری شدند، با ترغیب سایر مردم، درصدد کشاندن سرمایه افراد بیشتری به دست این کلاهبرداران هستند. تیم های کلاهبرداری معمولا شامل چندین فرد می باشند که هر کدام از آنها نقش خاصی در فرایند کلاهبرداری دارند. بعضی از اعضای تیم شامل متخصصان تکنولوژی، برنامه نویسان، متخصصان بازاریابی و فروش و سایر افراد با تجربه در زمینه های مختلف هستند.
به طور کلی، کلاهبرداران و تیم های در رابطه با آنها به دنبال کسب سود سریع هستند و برای این منظور از روش های غیرقانونی و فریبنده استفاده می نمایند، ازاین رو برای جلوگیری از این نوع جرایم باید به دقت به هرگونه فعالیت مشکوک توجه کرد و در صورت ضرورت به مراجع قضایی گزارش داد.
وحید مجید -رئیس پلیس فتای تهران بزرگ- چندی قبل در رابطه با این ترفند کلاهبرداری اخطار داد و گفته بود معمولاً همه چیز از یک سوال ساده شروع می شود آیا در مورد استخراج ارز چیزی می دانید؟ فارغ از پاسخ کاربر به وی وعده داده می شود که با استخراج ارز می تواند به سادگی و در مدت کوتاه سودی سرشار کسب کند، حتی ابزاری برای سنجش سود احتمالی در اختیار وی می گذارند و بسیاری افراد نا آگاه وقتی می بینند در مدت کوتاه امکان دارد سودی این چنین عالی کسب کنند، فریفته شده و به هوای استخراج ارز یا سرمایه گذاری در پروژه تأمین دستگاه استخراج ارز و یا دریافت ربات تلگرامی دریافت ارز مبادرت به سرمایه گذاری می کنند اما این روش هم در واقع یک طرح پانزی است که در نهایت منجر به بر باد رفتن سرمایه افراد بسیار و فرار کلاهبرداران می شود.
بنابراین سفارش شده که شهروندان هیچگاه فریفته عناوین جذاب تبلیغاتی نشوند، حتی ذکر نام این وبسایت ها در سایت های معتبر دلیل بر وجاهت آنها نیست، اگر قصد فعالیت در این عرصه را دارند، ابتدا تمام جوانب امر را سنجیده و بخصوص از وجود و صحت فارم (مزرعه) استخراج اطمینان کامل حاصل کرده و با آگاهی کامل پا در زمینه سرمایه گذاری ارز های دیجیتال بگذارند تا در دام کلاهبرداری صرافیهای آنلاین ارز دیجیتال نیفتند.
صرافی های ارز دیجیتال کلاهبردار معمولاً راه های گوناگونی برای سودجویی و کسب درآمد در پیش می گیرند، اما شایع ترین شیوه کلاهبرداری صرافیهای آنلاین ارز دیجیتال سوءاستفاده از نام سایت ها و کیف پول معتبر و مبادرت به جعل کیف پول و درگاه واریز ارز است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب