جهان امروز و هوش مصنوعی،
قوانین اتحادیه اروپا در هوش مصنوعی کدامند؟
به گزارش دانلود فایل، خراسان رضوی سازمان مصرف کننده اروپا (BEUC) به گروه نگرانی های چت بات جی پی تی (ChatGPT) و دیگر چت بات های هوش مصنوعی پیوسته و از آژانس های پشتیبانی از مصرف کننده اتحادیه اروپا می خواهد این فناوری و صدمه های احتمالی آن برای افراد را بررسی نمایند.
برخی از قانونگذاران اتحادیه اروپا (۱۲ قانون گذار) در ماه آوریل از رهبران جهان خواستند تا نشستی برای یافتن راه هایی در کنترل توسعه سیستم های هوش مصنوعی پیشرفته برگزار کنند و اعلام نمودند که آنها سریعتر از حد انتظار درحال توسعه هستند.
هیات محافظت از داده های اروپا که ناظران ملی حفظ حریم خصوصی اروپا را متحد می کند، در ماه آوریل اعلام نمود که یک کارگروه برای چت بات جی پی تی راه اندازی کرده که نخستین گام بالقوه مهم به سمت یک سیاست مشترک برای تنظیم قوانین حفظ حریم خصوصی در هوش مصنوعی است.
قانون گذاران اتحادیه اروپا همینطور درحال بحث در مورد معرفی قانون هوش مصنوعی اتحادیه اروپا هستند که بر هر کسی که محصول یا خدماتی را عرضه می دهد و از هوش مصنوعی استفاده می نماید، نظارت کند. قانونگذاران پیشنهاد کرده اند که ابزارهای هوش مصنوعی مختلف بر مبنای سطح ریسک درک شده، از کم تا غیرقابل قبول طبقه بندی شوند.
قوانین در حوزه هوش مصنوعی برای نخستین بار در سال ۲۰۲۱ عرضه شده است با این مضمون که بر هر محصول یا خدماتی که از سیستم هوش مصنوعی استفاده می نماید، نظارت خواهد شد. این قانون، سیستم های هوش مصنوعی را بر مبنای چهار سطح خطر، از حداقل یا کم تا غیرقابل قبول، طبقه بندی می کند؛ برنامه های پرخطرتر، مانند برنامه های در ارتباط با استخدام یا فناوری هدف گذاری شده برای کودکان، با الزامات سخت تری همچون شفاف تر بودن و استفاده از داده های دقیق مواجه خواهند شد.
اجرای این قوانین بر عهده ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا خواهد بود و بر طبق این قوانین رگولاتورها می توانند شرکت ها را مجبور تا برنامه های خویش را از بازار خارج کنند.
در موارد شدید، جریمه تخلفات امکان دارد تا ۳۰ میلیون یورو (۳۳ میلیون دلار) یا ۶ درصد از درآمد جهانی سالانه یک شرکت را شامل شود که در مورد شرکتهای فناوری مانند گوگل و مایکروسافت می تواند به میلیاردها دلار برسد.
خطرات هوش مصنوعی چیست؟
یکی از اهداف اصلی اتحادیه اروپا محافظت در مقابل هرگونه تهدید هوش مصنوعی برای سلامت، ایمنی، محافظت از حقوق و ارزش های اساسی است به این مفهوم که بعضی از استفاده های هوش مصنوعی مطلق مانند سیستم های «امتیاز اجتماعی»، افراد را بر مبنای رفتارشان قضاوت می کنند.
همینطور هوش مصنوعی که از افراد صدمه پذیر همچون کودکان سوءاستفاده یا از دستکاری پنهانی استفاده می نماید و می تواند منجر به صدمه شود، ممنوع می باشد، بعنوان مثال، یک اسباب بازی گفتگوی تعاملی که رفتار خطرناک را تشویق می کند.
ابزارهای پلیسی پیشبینی کننده این که چه کسی مرتکب جرم می شود، هم باید از دسترس بیرون بروند.
قانون گذاران، طرح اولیه کمیسیون اروپا، شاخه اجرایی اتحادیه اروپا را در گسترش ممنوعیت تشخیص چهره از راه دور و شناسایی بیومتریک در ملاءعام تقویت کردند. این فناوری عابران را اسکن و از هوش مصنوعی برای تطبیق چهره یا سایر خصوصیت های فیزیکی آنها با پایگاه داده استفاده می نماید. البته اصلاحیه بحث برانگیز، اجازه دادن به مجریان قانون مانند یافتن کودکان گم شده یا پیشگیری از تهدیدهای تروریستی تصویب نشد.
سیستم های هوش مصنوعی که در مقوله هایی مانند اشتغال و تحصیل استفاده می شوند و بر روند زندگی افراد تأثیر می گذارند، با الزامات سختی مانند شفاف بودن با کاربران و برداشتن گام هایی برای ارزیابی و کاهش خطرات سوگیری ناشی از الگوریتم ها مواجهند.
این کمیسیون می گوید: اغلب سیستم های هوش مصنوعی، مانند بازی های ویدیویی یا فیلترهای هرزنامه، در گروه کم خطر یا بدون خطر قرار می گیرند.
قوانین در مورد چت بات جی پی تی
معیار اصلی در این قوانین به سختی به چت بات ها اشاره کرده بود، عموما به این علت که آنها باید برچسب گذاری شوند تا کاربران بدانند درحال تعامل با یک ماشین هستند اما مذاکره کنندگان بعدها مقرراتی را برای پوشش هوش مصنوعی عمومی مانند چت جی پی تی بعد از افزایش محبوبیت آن اضافه کردند و آن فناوری را در معرض بعضی از الزامات مشابه با سیستم های پرخطر قرار دادند.
یکی از موارد کلیدی اینست که باید به صورت کامل هر گونه حق نسخه برداری را که برای آموزش سیستم های هوش مصنوعی استفاده می شود، مستندسازی شود تا متن، تصاویر، ویدیو و موسیقی شبیه کارهای انسانی تولید کنند.
این مورد به سازندگان محتوا اجازه می دهد بدانند که آیا از پست های وبلاگ، کتاب های دیجیتال، مقالات علمی یا آهنگ هایشان برای آموزش الگوریتم هایی استفاده شده است که سیستم هایی مانند چت بات جی پی تی را تقویت می کنند یا خیر سپس آنها می توانند تصمیم بگیرند که آیا کارشان کپی شده است یا خیر و به دنبال جبران خسارت باشند.
چرا قوانین اتحادیه اروپا بسیار مهم است؟
اتحادیه اروپا بازیگر بزرگی در توسعه پیشرفته هوش مصنوعی نیست. این نقش را آمریکا و چین بر عهده دارند اما بروکسل اغلب نقش تعیین کننده روند را با مقرراتی ایفا می کند که تمایل دارند به استانداردهای جهانی تبدیل شوند و در کوشش برای هدف قرار دادن قدرت شرکتهای بزرگ فناوری، به یک پیشگام تبدیل گشته است.
کارشناسان می گویند که بزرگی بازار واحد اتحادیه اروپا با ۴۵۰ میلیون مصرف کننده، رعایت این قوانین را برای شرکت ها آسان تر از توسعه محصولات مختلف برای مناطق مختلف می کند اما این قوانین سرکوب کننده نیستند و با وضع قوانین مشترک برای هوش مصنوعی، بروکسل همینطور در تلاش است تا با تشکیل اعتماد در میان کاربران، بازار را توسعه دهد.
کریس شریشاک، تکنسین و کارشناس ارشد در مرکز شورای ایرلند اظهار داشت: «واقعیت اینست که این مقررات قابل اجرا هستند و این که شرکت ها مسئول شناخته شوند، بسیار مهم است» چونکه کشورهایی مانند ایالات متحده، سنگاپور و بریتانیا به ندرت «راهنما و سفارش هایی» عرضه کرده اند.
وی اظهار داشت: «کشورهای دیگر امکان دارد در نظر داشته باشند که قوانین اتحادیه اروپا را تطبیق داده و کپی کنند».
بریتانیا که در سال ۲۰۲۰ اتحادیه اروپا را ترک کرد، به دنبال یک موقعیت در رهبری هوش مصنوعی است. نخست وزیر، ریشی سوناک می خواهد پاییز سال جاری میزبان نشست جهانی در مورد ایمنی هوش مصنوعی باشد.
وی می گوید: من می خواهم بریتانیا را نه تنها به خانه فکری بلکه خانه جغرافیایی مقررات ایمنی جهانی هوش مصنوعی تبدیل کنم.
سوناک اظهار نمود: اجلاس بریتانیا افرادی از انجمن ها، کسب و کارها و دولت ها از سراسر دنیا را گرد هم می آورد تا روی چارچوبی چندجانبه کار کنند.
مراحل بعدی
امکان دارد سال ها زمان ببرد تا قوانین به صورت کامل اجرایی شوند. گام بعدی مذاکرات سه جانبه ای است که شامل کشورهای عضو، پارلمان و کمیسیون اروپا می شود که احتمالا در کوشش برای توافق بر سر این موارد، با تغییرات بیشتری مواجه خواهند شد.
انتظار می رود قوانین تا آخر سال جاری تایید نهایی شود و بعد از آن یک دوره مهلت برای سازگاری شرکت ها و سازمان ها که اغلب حدود دو سال است، در نظر گرفته شود.
براندو بنیفی، یکی از اعضای ایتالیایی پارلمان اروپا که کار بر روی قانون هوش مصنوعی را رهبری می کند، اظهار داشت که آنها برای تصویب سریع تر قوانین برای فناوری های درحال تکامل سریع مانند هوش مصنوعی مولد تلاش خواهند کرد.
برای پر کردن شکاف پیش از اجرایی شدن این قانون، اروپا و ایالات متحده درحال تنظیم آئین نامه رفتار داوطلبانه هستند که مقامات قول داده بودند در انتها ماه مه طی چند هفته تدوین شود و می تواند به سایر کشورهای همفکر گسترش یابد.
منابع
https: //time.com
https: //www.cbs۱۹news.com
https: //www.euronews.com
منبع: itfile.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب