آلودگی هوا موفقیت لقاح مصنوعی را کاهش می دهد

آلودگی هوا موفقیت لقاح مصنوعی را کاهش می دهد

به گزارش دانلود فایل، آلودگی هوا با تشکیل اختلال در رشد تخمک قبل از لقاح مصنوعی می تواند شانس تولد زنده نوزاد را تا ۳۸ درصد کم کند.


به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، پژوهشی که نگرانی را در رابطه با اثرات هوای سمی بر باروری بالا می برد، از آن حکایت می کند که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا می تواند شانس تولد زنده را بعد از درمان «لقاح مصنوعی» یا «آی وی اف»(IVF) به صورت قابل توجهی کم کند.
به نقل از گاردین، ارتباط قرار گرفتن در معرض آلاینده ها با افزایش میزان سقط جنین و زایمان زودرس پیش تر نشان داده شده و مشخص شده است که ذرات میکروسکوپی دوده از راه جریان خون به تخمدان ها و جفت می روند. حالا این پژوهش جدید نشان داده است که تاثیر آلودگی قبل از لقاح با تشکیل اختلال در رشد تخمک ها شروع می شود.
دکتر «سباستین لترسیچ»(Sebastian Leathersich) متخصص باروری و زنان در «بیمارستان کودکان پرث»(Perth Children's Hospital) اظهار داشت: ما دریافتیم که احتمال بچه دار شدن بعد از انتقال جنین منجمد برای خانمهایی که قبل از گرفتن تخمک در معرض بالاترین میزان آلودگی هوا قرار گرفته بودند، در مقایسه با خانمهایی که در معرض پایین ترین سطوح آلودگی قرار داشتند، بیشتر از یک سوم کمتر است.
آلودگی هوا یکی از تهدیدهای اصلی برای سلامتی انسان به حساب می آید و برپایه تخمین «سازمان جهانی بهداشت»(WHO) به مرگ ۶.۷ میلیون نفر در سال ۲۰۱۹ منجر گردیده است. این مورد مشخص شده است که ذرات میکروسکوپی دوده از ریه ها به جریان خون وارد می شوند، به اندام های بدن انتقال می یابند و خطر بیماری قلبی، سرطان معده و زوال عقل را می افزایند. همچنین، مشخص شده که آلودگی هوا با کاهش هوش مرتبط می باشد.
لترسیچ افزود: آلودگی هوا حدودا برای همه جنبه های سلامتی انسان مضر است و برای من جای تعجب نیست که باروری هم تحت تاثیر قرار بگیرد. من امیدوارم که این یافته ها به برجسته کردن فوریت رسیدگی به این مورد کمک کنند که تغییرات آب وهوایی یک تهدید جدی برای سلامت باروری انسان، حتی در سطوح به اصطلاح ایمن هستند.
این پژوهش، درمان های باروری را در یک دوره هشت ساله روی ۳۶۵۹ مورد انتقال جنین منجمد از ۱۸۳۶ بیمار بررسی کرد تا مشخص نماید که آیا نتایج با سطوح ذرات ریز معروف به «PM10» مرتبط هستند یا خیر. میزان کلی تولد زنده حدود ۲۸ درصد در هر انتقال بود. میزان موفقیت برپایه قرار گرفتن در معرض آلاینده ها طی دو هفته منتهی به گرفتن تخمک متفاوت بود. شانس تولد زنده بین کمترین تا بیشترین مورد، تا ۳۸ درصد کاهش پیدا کرد.
لترسیچ اظهار داشت: این یافته ها نشان می دهند که آلودگی بر کیفیت تخمک ها تاثیر منفی می گذارد و این تأثیر تنها در مراحل اولیه حاملگی نیست. چنین موردی پیش تر گزارش نشده بود.
این گروه پژوهشی حالا قصد دارند سلول ها را مستقیما مطالعه کنند تا بفهمند چرا آلاینده ها تاثیر منفی دارند. پژوهش پیشین آنها نشان داده است که ذرات میکروسکوپی می توانند به DNA صدمه برسانند و به التهاب بافت ها منجر شوند.
پروفسور «جاناتان گریگ»(Jonathan Grigg) که گروهش در «دانشگاه کوئین مری لندن»(QMUL) شواهدی را در خصوص یافتن ذرات آلودگی هوا در جفت کشف کردند، اظهار داشت: این پژوهش از نظر بیولوژیکی قابل قبول است چونکه به تازگی کشف شده که ذرات سوخت فسیلی استنشاق شده از ریه خارج می شوند و در اندام های بدن جای می گیرند. سلامت باروری حالا می تواند به لیست درحال گسترش اثرات نامطلوب ذرات معلق ناشی از سوخت های فسیلی اضافه شود و سیاست گذاران را به ادامه کوشش برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای ترغیب کند.



1403/04/18
12:18:15
5.0 / 5
272
تگهای خبر: دانشگاه , كیفیت , متخصص , مطالعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
لینک دوستان دانلود فایل
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل