ابداع یک ربات آنچنان دقیق که می تواند میوه پوست بکند
دانلود فایل: ربات جدید موسسه فناوری ماساچوست(MIT) به قدری دقیق است که می تواند به آرامی با یک دست کدو را نگه دارد و با دست دیگر آنرا پوست بکند.
به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، محققان موسسه فناوری ماساچوست(MIT) ربات جدیدی ساخته اند که می تواند تعدادی از انواع کارهای آشپزخانه مانند پوست کندن صیفی جات را به آسانی انجام دهد.
در ویدئویی که بتازگی پخش شده، این ربات درحال پوست کندن کدو در صورتیکه آنرا با یک دست گرفته و با دست دیگرش آنرا پوست می کند، دیده می شود.
این سیستم رباتیک با بهره گیری از دست و انگشتان خود می تواند میوه ها و صیفی جات را به آسانی بچرخاند و از دست دیگر خود برای پوست کندن آنها استفاده نماید.
مطالعات اخیر پیشرفت قابل توجهی در پرداختن به مشکلات به اصطلاح «دستکاری ماهرانه» نشان داده اند.
در این مطالعه جدید، پژوهشگران MIT بر روی دستکاری ماهرانه محدود برای لایه برداری و پوست کنی مواد غذایی تمرکز کردند. لایه برداری غذا محدودیت های مختلفی را بر روی کنترل کننده جهت گیری مجدد، مانند نیاز به دست برای نگه داشتن ایمن جسم و سپس لایه برداری از آن به وجود می آورد.
پژوهشگران می گویند: ما یک سیستم ساده برای یادگیری یک کنترل کننده جهت گیری مجدد به وجود آورده ایم که کار لایه برداری را تسهیل می کند.
انسان ها با گرفتن سیب زمینی در یک دست و پوست کندن آن با دست دیگر، پوست سیب زمینی را جدا می کنند. بعد از آن که قسمتی از سیب زمینی پوست کنده شد، در صورتیکه در دست نگه داشته شده است، توسط انگشتان در دست چرخانده می شود و باردیگر قسمتی که هنوز پوست دارد، پوست کنده می شود. این چرخش و پوست کندن ادامه پیدا می کند تا آن زمان که تمام پوست سیب زمینی جدا شود.
پژوهشگران می گویند: در این کار، ما یک سیستم رباتیک را ارائه می نماییم که می تواند صیفی جات مختلف را با بهره گیری از دست خود به شکلی تغییر جهت دهد که پوست آنها با بهره گیری از دست دیگر جدا شود.
این سیستم دستکاری ماهرانه روی بازوی ربات فرانکا(Franka) برای تغییر جهت دادن مواد غذایی برای لایه برداری تعبیه شده است. بازوی دیگر ربات فرانکا نیز از گیره خود برای گرفتن یک پوست کن و پوست کندن ماده غذایی استفاده می نماید.
این کنترل کننده جهت گیری مجدد بوسیله «یادگیری تقویتی» آموزش داده می شود، در صورتیکه پروسه پوست کندن بوسیله عملیات ازراه دور به انجام می رسد.
پژوهشگران روند تغییر جهت و پوست کندن خربزه، سیب زمینی و کدو را در تصاویر انتشار یافته نشان دادند.
کنترل کننده جهت گیری مجدد ارائه شده در این مطالعه یک کنترل کننده کور است که فقط بر اطلاعات حسی عمیق متکی است. این کنترل کننده در صورتیکه توانایی تغییر جهت موفقیت آمیز اجسام سنگین و نگه داشتن ایمن آنها را نشان داده است، عملکرد آن بطور بالقوه می تواند با ترکیب بازخورد بصری و لمسی افزایش یابد.
پولکیت آگراوال استادیار دپارتمان مهندسی برق و علوم کامپیوتر در MIT اظهار داشت: این مراحل اضافی و انجام چرخش چیزی است که برای انسان بسیار ساده است، بطوریکه ما حتی به آن فکر نمی نماییم، اما برای یک ربات، این چالش برانگیز می شود.
سیستم فعلی چند نقص دارد. اول این که جسم ممکنست از دست ربات بیرون رود، برای اینکه کنترل کننده از هیچ اطلاعات بینایی استفاده نمی نماید. دوم این که اگر ماده غذایی کوچک باشد، ممکنست کنترل کننده از کار بیفتد، برای اینکه انگشتان ربات نمی توانند بطور موثر با جسم تماس برقرار کنند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب