دانش بنیان های اربعینی-۳

فناوری هایی که به سبز کردن مسیر اربعین و پیشگیری از گرمازدگی کمک می کنند

فناوری هایی که به سبز کردن مسیر اربعین و پیشگیری از گرمازدگی کمک می کنند

به گزارش دانلود فایل، با عنایت به حجم زباله تولیدشده در پیاده روی اربعین و رهاسازی آن در طبیعت، فناوران دانش بنیان کشور به منظور مدیریت پسماندهای پلاستیکی دستگاه هایی را برای امحاء این پسماندها در محل ارائه کردند که می تواند این پسماندها را برای محیط زیست بی اثر کند، ضمن آن که به منظور پیشگیری از گرمازدگی زوار کربلا، پهپادهای آب پاش و یخ سازها را به موکب ها معرفی کردند.


به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، در ایران سالانه ۱۸۰ هزار تن کیسه پلاستیکی تولید می شود که با درنظر گرفتن جمعیت ۸۵ میلیون نفری، سرانه ی مصرف کیسه پلاستیکی در کشور حدودا به ۲.۲ کیلوگرم می رسد. سرانه ی تولید زباله الکترونیکی در ایران هم وضعیت مطلوبی ندارد و گفته می شود هر ایرانی سالانه ۶ کیلوگرم زباله الکترونیکی تولید می کند.
پلاستیک های PET، HDPE، PVC، LDPE، PP و PS، معادل ۸۶ درصد از کل تولید پلاستیک را به خود اختصاص داده اند. بر مبنای آمار موجود ظرفیت تولید انواع پلاستیک در ایران در سال ۱۳۸۹ معادل ۵.۰۵۷ میلیون تن بوده و بر این اساس ایران حدود ۱.۹ درصد از کل ظرفیت تولید پلاستیک جهان را در این سال به خود اختصاص داده است؛ در حالیکه میزان ظرفیت تولید انواع پلاستیک در ایران در سال ۱۳۹۷ به ۷.۲۶۴ میلیون تن رسیده است که حدود ۲ درصد از کل ظرفیت تولید پلاستیک جهان در این سال بوده است.
عمده ترین قسمتهایی که در ایران از مواد پلاستیکی استفاده می نمایند، بسته بندی، ساختمان، کشاورزی، خودروسازی، نساجی و لوازم خانگی و مواد غذایی است.
ایران، هفدهمین کشور جهان از منظر حجم پسماند پلاستیکی تولیدی است و از منظر سرانه ی تولید در رده ۹۸ قرار دارد. در سال ۲۰۱۹ حدود ۴۹۶ هزار تن پسماند پلاستیکی در ایران سوء مدیریت شدند که خسارت این عدم مدیریت صحیح پسماندهای پلاستیکی در ایران سالانه ۳هزار میلیارد تومان برآورد می شود.
پیاده روی اربعین و مصرف آب شرب در بطری های پلاستیکی و رهاسازی آنها در طبیعت چالشی است که احتیاج به مدیریت و بازیافت این نوع پسماند را بوجود آورده است. بنا بر اعلام شهردار منطقه ۱۱ تهران، با استقرار عوامل اجرایی خدمات شهری در قرارگاه مرزی مهران، روزانه بیشتر از ۲۰ تن زباله در راه ترددی این محدوده نظافت و جمع آوری می شود.
در این خصوص شرکتهای دانش بنیان راهکارهای فناورانه ای را عرضه دادند که میتوان زباله های پلاستیکی را در محل به مواد با ارزش تبدیل کرد.

سطل زباله هوشمند

یکی از شرکتهای فناور سطل زباله های هوشمند خویش را با استفاده از قابلیت هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء عرضه نموده است. این سطل زباله هوشمند این توانایی را بوجود می آورد تا ضمن ایزوله سازی زباله های شهری، صنعتی و بهداشتی و درمانی، با اتصال به تلفن های همراه، از وضعیت سطل زباله مانند فضای خالی سطل و یا سرقت، به کاربر اخطار می دهد.
این سطل بدون تماس دست و با قرارگیری دست در بالای در آن، باز می شود و امکان فشرده سازی زباله ها به منظور استفاده بهینه از حجم آن، قابلیت تغییر تنظیمات توسط متولی با داشتن تگ هوشمند، ارسال آنی اطلاعات به تلفن همراه هوشمند با میکروفرستنده سطل زباله و سیستم اعلام حجم کابین سطل از دیگر امکانات این محصول به حساب می آید.

دستگاه دریافت پسماند خشک

یکی از شرکتهای دانش بنیان دستگاه خود دریافت پسماند خشک را برای مدیریت زباله عرضه کرده است.
این دستگاه قابلیت تشخیص و شناسایی «پت» و آلومینیوم و دریافت کاغذ را دارد و همینطور امکان کاهش حجم و فشرده سازی زباله و عرضه رسید به کاربر در آن پیشبینی شده است. کاهش هزینه تمام شده از دیگر مزیت های این محصول است.

امحاء زیستی بطری های آب

با عنایت به حجم زیاد بطری های آب در راه اربعین یکی از شرکتهای دانش بنیان، سیستم خود دریافت پسماند خشک خویش را عرضه کرده است که می تواند به شکل خودکار انواع پسماند خشک مانند بطری های آب معدنی و نوشابه و انواع قوطی های آلومینیومی را دریافت کند و بعد از بررسی شکل ظاهری، بارکد، وزن و جنس پسماند مبادرت به پذیرش و یا رد شیء مورد نظر کند.
در صورت پذیرش پسماند بعد از کاهش حجم توسط پرس، شیء مورد نظر از راه دریچه تفکیک به مخزن مربوط و در صورت عدم پذیرش به بیرون مخزن هدایت می شود. در انتها فرایند امتیاز معادل به شکل شارژ کارت به شهروندان عرضه می شود.

امحاء زیستی ظروف یک مرتبه مصرف

دستگاه خود دریافت پسماند خشک، یک ماشین اتوماتیک برای دریافت و جمع آوری پسماند خشک ظروف نوشیدنی پت و آلومینیومی است. این ماشین به این گونه طراحی شده که احتیاج به اپراتور ندارد و همه شهروندان می توانند به سادگی از آن استفاده نمایند.
این دستگاه دارای یک ورودی به شکل کانوایر است که با قرار گرفتن بطری نوشیدنی روی آن ابعاد ظرف با استفاده از سیستم پیشرفته بینایی ماشین سنجیده می شود و با پایگاه داده مقایسه می شود. در زیر این کانوایر یک حسگر وزن نصب شده که از قرارگیری ظروف غیر خالی جلوگیری می شود.
طی عملیات فشرده سازی، حجم ظروف دست کم ۸۰ درصد کاسته می شود و به صورت اتوماتیک پسماندهای ظروف نوشیدنی و غذا را فشرده سازی و به شکل مجزا، جمع آوری می کند و پسماند تفکیک شده و کم حجم را بدون شیرابه تحویل می دهد.

تبدیل زباله تر به کود صنعتی

یکی از شرکتهای دانش بنیان سیستم تولید کود صنعتی از زباله های تر در مقیاس کوچک را برای مدیریت پسماند در مراسم اربعین پیشنهاد داده است. این سیستم با استفاده از تکنولوژی مدرن در زمینه تصفیه شیرابه و هوا در کنار کاهش حجم زیاد زباله تر ورودی، آنرا به یک محصول با دو خاصیت مهم تبدیل می کند.
کود صنعتی تثبیت شده و پیش کمپوست دو محصول خروجی این سیستم از زباله تر است. این سیستم بگونه ای طراحی شده است که تمام شیرابه و هوای خروجی سیستم، تصفیه و بی خطرسازی شده و به خروجی سازگار با محیط زیست تبدیل می شود.
گرمای هوا از دیگر چالش های زائرین کربلا است که در این خصوص فناوران کشور این محصولات فناورانه را پیشنهاد می دهند:

محصولات فناورانه در حوزه تهویه و تجهیزات برودتی و سرمایشی

ربات پرنده خنک ساز هوا
یک شرکت دانش بنیان از خراسان رضوی ربات پرنده به نام پهپاک را عرضه نمود که قابلیت خنک سازی و آب پاشی حین مراسم اربعین را دارد.
این پهپاد همینطور قابلیت استفاده در زمینه شست و شوی نمای ساختمان های مرتفع به وسیله آب و مواد نانو را داشته و می تواند با تغذیه الکتریکی از زمین به شکل مداوم در زمان کوتاه و باکیفیت بسیار زیاد انواع سطوح شیشه ای، سنگی و کامپوزیتی را شست وشو دهد.
این پهپاد را همینطور میتوان در صورت استفاده از باتری، برای کاربردهای اطفاء حریق ساختمان های مرتفع، حمل محموله های سنگین، سمپاشی کشاورزی، دیده بانی، امداد و نجات کوهستان و یخ زدایی مقره های برق فشار قوی مورد استفاده قرار داد.
پهپاد هگزاپاد
مهندسان یکی از شرکتهای فناور پهپاد هگزاپاد خویش را به نمایش گذاشته اند. این پهپاد قابلیت ایجاد کاربری برای ایفای نقش در خنک سازی و آب پاشی در روزهای اربعین را دارد.
همینطور استفاده از پهپادها در سمپاشی هوایی را میتوان جایگزین مناسبی برای نمونه های سنتی روش های سمپاشی دانست. این شیوه برای طیف بسیار زیادی از مزارع و باغات کاربرد دارد، همینطور با عنایت به ایجاد جریان در زیر پهپاد سبب حرکت شاخ و برگ درختان شده و سبب رسیدن سم به بخش های مختلف گیاه می شود که اثرگذاری سم را بیشتر می کند. استفاده از تکنولوژی سمپاشی هوایی با استفاده از مولتی روتورها بعنوان راهکار عملی توسط شرکتهای فناور پیشنهاد شده است؛ چون که این ابزار اثرات زیست محیطی و انسانی و زمان سمپاشی را می کاهد.
یخ ساز در محل
یک شرکت فناور تولید ماشین های یخ ساز حبه ای، پولکی و پودری را در ظرفیتهای مختلف در دستور کار خود قرار داد و الان خیلی از وزارت خانه ها، مراکز نظامی و تحقیقاتی، ادارات و کارخانجات، هتل ها، بیمارستان ها و دانشگاه ها از مزایای این شرکت بهره منده شده اند.




منبع:

1403/05/31
10:10:23
5.0 / 5
284
تگهای خبر: الكترونیك , اینترنت , تكنولوژی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل