گرمای بدن، انرژی ادوات پوشیدنی را فراهم خواهد کرد
دانلود فایل: یک تیم تحقیقاتی به رهبری پژوهشگران دانشگاه کوئینزلند، فیلم بسیار نازک و انعطاف پذیری ساخته اند که می تواند انرژی مورد نیاز دستگاه های پوشیدنی نسل بعدی را با بهره گیری از گرمای بدن تامین کند و نیاز به باتری نداشته باشد.
به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، این فناوری همین طور می تواند برای خنک کردن تراشه های الکترونیکی مورد استفاده قرار گیرد و به گوشیهای هوشمند و کامپیوتر ها کمک نماید تا کارآمدتر کار کنند.
پروفسور ژی گانگ چن، نتایج کار خودرا در قالب مقاله ای با عنوان Nanobinders advanced thermoelectrics flexible printed-screened در نشریه Scienc به چاپ رسانده است. نتایج این پروژه پیشرفت جالب توجهی در راه ساخت دستگاه های ترموالکتریک انعطاف پذیر است، دستگاه هایی که انرژی مورد نیاز خودرا از گرمای بدن تامین می کنند. این رویکرد پتانسیل یک منبع انرژی پایدار برای وسایل الکترونیکی پوشیدنی و همین طور یک روش خنک کننده کارآمد برای تراشه ها را ارائه می دهد.
پروفسور چن می گوید: «دستگاه های ترموالکتریک انعطاف پذیر را می توان به آسانی روی پوست بدن قرارداد، جایی که بطور مؤثر اختلاف دمای بدن انسان و هوای اطراف را به برق تبدیل می کند. همین طور می توان آنها را در یک فضای فشرده، مانند داخل کامپیوتر یا تلفن همراه، به کار برد تا به خنک کردن چیپ ها و بهبود عملکرد کمک نماید.»
با این وجود، چالش هایی مانند انعطاف پذیری محدود، روش ساخت پیچیده، هزینه بالا و عملکرد ناکافی مانع از رسیدن این دستگاهها به مقیاس تجاری شده است.
بیشتر تحقیقات دراین خصوص بر ترموالکتریک های مبتنی بر بیسموت تلورید متمرکز شده است. در این مطالعه، این تیم یک تکنولوژی مقرون به صرفه را برای ساخت فیلم های ترموالکتریک انعطاف پذیر با بهره گیری از کریستال های کوچک یا «نانوبیندرها» ارائه کرد که لایه ای ثابت از ورقه های تلورید بیسموت را می سازند که هم کارآیی و هم انعطاف پذیری را می افزایند.
پروفسور چن اظهار داشت: «ما یک فیلم قابل چاپ در اندازه A۴ با عملکرد ترموالکتریک بی سابقه، انعطاف پذیری استثنایی، مقیاس پذیری و هزینه کم ایجاد کردیم که آنرا به یکی از بهترین ترموالکتریک های انعطاف پذیر در دسترس تبدیل نموده است.»
این تیم از "سنتز حلال گرمایی" استفاده کردند، روشی که نانوکریستال ها را در یک حلال تحت دما و فشار بالا تشکیل می دهد. بگفته ونی چن از پژوهشگران این پروژه، این تکنیک می تواند با سیستم های دیگر مانند ترموالکتریک های مبتنی بر سلنید نقره نیز کار کند که بطور معمول ارزان تر و پایدارتر از مواد سنتی هستند.
او اظهار داشت: «این انعطاف پذیری در مواد، نشان دهنده امکانات گسترده ای است که رویکرد ما برای پیشرفت فناوری ترموالکتریک انعطاف پذیر ارائه می دهد.»
منبع: itfile.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب