با انتشار فراخوانی اعلام شد
معیارهای پذیرش طرح های فناورانه در برنامه نانو مچ
دانلود فایل: برنامه تجاری سازی فناوری نانو طی انتشار فراخوانی از صاحبان ایده خواست تا طرح های نوآورانه كه نمونه اولیه آن ساخته شده است را عرضه كنند تا در صورت تایید مشمول حمایت های صنعتی سازی و تجاری سازی ستاد توسعه فناوری نانو شوند.
به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، برنامه طرح های نوآورانه فناوری نانو فراخوان مربوط به مرحله دوم از دوره هشتم طرح های نوآورانه خودرا اعلام نمود و بر طبق این فراخوان متقاضیان باید تا ۱۰ دی ماه سال جاری طرح های نوآورانه خودرا عرضه كنند.
در این فراخوان تمامی تیم هایی كه در حال فعالیت بر روی توسعه محصولات نوآورانه هستند، می توانند طرح های خودرا ثبت كنند تا در صورت پذیرش در برنامه از مجموعه تسهیلات، حمایت ها و زیرساخت های مورد نیاز جهت پیشبرد و توسعه طرح بهره مند شوند.
در اكوسیستم كارآفرینی ایران، تیم های فعال و مستعدی كه در فضای ساخت و تولید سخت افزاری درحال فعالیت هستند، به سبب عدم بهره مندی از زیرساخت های حمایتی لازم، موفق به تجاری سازی محصولاتی كه پتانسیل خوبی در بازار دارند، نمی شوند. در نانومچ سعی شده است تا در چارچوب یك برنامه دائمی بتوان آموزش ها و زیرساخت های لازم را در اختیار این تیم ها قرار داد و این محصولات را به صنعت و بازار رساند.
این طرح ها برمبنای معیارهای ارزیابی "فنی"، "نوبودن"، "نانویی بودن"، "تجاری" و "تعامل و انگیزه" مورد بررسی قرار می گیرند. "بررسی سیر پژوهشی و تست های مرتبط"، "اعتبارسنجی نتایج ارائه شده بررسی تست های كارایی"، "بازدید از آزمایشگاه، پایلوت، خط تولید نمونه و محصول تولید شده" همچون معیارهای فنی ارزیابی ایده ها در این برنامه است.
در معیار "نو بودن" جنبه های "بررسی نوآوری طرح در داخل كشور و در سطح بین المللی" و "مقایسه جنبه نوآورانه طرح با آخرین ایده های مطرح در حوزه صنعتی مشابه" ارزیابی می شود. علاوه بر آن برمبنای تعاریف، محصول فناوری نانو، محصولی است كه كاركرد یا خاصیت آن مبتنی بر فناوری نانو بوده یا با فناوری نانو بهبود یافته باشد. محصولاتی كه سه شرط "از فناوری نانو و دانسته های علمی نانومقیاس (۱۰۰-۱ نانومتر) استفاده شده باشد"، "كاركرد یا خاصیت محصول با فناوری نانو بهبودیافته باشد" و "فرآیند تولید محصول مهندسی باشد" را داشته باشند، در دسته محصولات مبتنی بر نانو فناوری قرار خواهند گرفت.
همین طور طرح های ارسال شده به برنامه نانو مچ باید قابلیت توسعه و بهینه سازی محصول برای كاربرد صنعتی مشخص، امكان تامین مواد اولیه در داخل كشور، امكان تولید صنعتی محصول، رقابت پذیر بودن آن در بازار و دارا بودن مزیت رقابتی باشند.
طرح هایی كه در برنامه نانومچ مورد حمایت قرار می گیرند، نباید بطور همزمان و موازی در بخش های دیگر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو مورد حمایت قرار گیرند. درصورتی كه فناور در سایر بخش ها مورد حمایت باشد، امكان ورود به برنامه نانو مچ را ندارد، اما چنانچه از سایر بخش ها ارجاع داده شده باشد، بعد از بررسی عوامل مختلف، امكان ورود به برنامه را خواهد داشت.
برنامه تجاری سازی فناوری نانو (Nano Match)، یك برنامه دائمی با رویكرد پشتیبانی از طرح هایی است كه در حوزه نانوفناوری، به نمونه اولیه رسیده اند. فناوران، شركت های نوپا، پژوهشگران و جامعه دانشگاهی، بعنوان طرف عرضه و شركت های صنعتی و سرمایه گذاران خطرپذیر و مستقل، بعنوان طرف تقاضا، همچون مخاطبان این برنامه هستند.
در این برنامه، طرح هایی پذیرفته می شوند كه نمونه اولیه ای از آنها ساخته شده و مبتنی بر نیاز صنعت باشد، مشابه داخلی نداشته و یا در صورت وجود مشابه، بهبود كیفیت، خواص و یا كاهش هزینه نسبت به آن داشته باشند. انطباق محصول با تعاریف نانو نیز از دیگر شاخصه های مهم در پذیرش طرح ها است.
منبع: دانلود فایل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب