نظام رتبه بندی دانشگاه ها بازبینی می شود

نظام رتبه بندی دانشگاه ها بازبینی می شود

به گزارش دانلود فایل قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی كشور اظهار داشت: انتظار ما این است كه دانشگاه ها برمبنای ماموریت گرا شدن، برمبنای فاكتورهای بازبینی شده مورد ارزیابی قرار گیرند. دراین زمینه وزارت علوم قول مساعد برای بازبینی فاكتورهای رتبه بندی داده است.


به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، منصور کبگانیان در حاشیه صدوسی وسومین جلسه شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران، با اشاره به ارائه گزارشی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اضافه کرد: طبق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاه ها باید به سمت ماموریت های ویژه سوق پیدا کنند و رویکرد حل مساله در این دانشگاه ها تقویت شود. بدین جهت در جلسه امروز گزارش بسیار خوبی از طرف معاون آموزشی وزارت بهداشت ارائه شد و در این گزارش بیان شده بود که ماموریت های دانشگاه ها در حوزه بهداشت و سلامت در استان های مختلف به چه شکلی توزیع شده است.
وی افزود: علاوه بر آن برخی از اعضاء درخواست نمودند که معاون آموزشی وزارت بهداشت در مورد ویروس کرونا گزارش به روز شده ای را ارائه نمایند که اعضاء جلسه از کوشش های شبانه روزی ستاد مقابله با کرونا تقدیر و تشکر کردند.
کبگانیان اشاره کرد: در صورتیکه به سبب بعضی از سهل انگاری ها آمارهای مربوط به شیوع ویروس کرونا در کشور نگران کننده می شود، به عهده دستگاه خاصی نیست، آنها تلاش بی وقفه ای در طول این مدت داشته اند و ما از مردم می خواهیم که به جدیت رعایت مسائل بهداشتی را داشته باشند.
قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور دستور جلسه دوم را موضوع ماموریت گرایی دانشگاه ها ذکر کرد و تصریح کرد: بحث اصلی امروز ستاد نقشه جامع علمی کشور درباب اصلاحات و اختیاراتی بود که دانشگاه جامع امام حسین (ع) برای ارتقاء بخشنامه خود درخواست کرده بود.
ایشان سپس اضافه کرد: مشکلی که ما درباب ارتقاء دانشگاه ها وجود دارد این است دانشگاه ها اعلام نموده اند که ماموریت گرایی دانشگاه ها را قبول دارند ولی معتقد هستند که باید این ماموریت ها بوسیله دستگاه های اجرایی و صنعتی و دستگاه هایی که دارای بودجه های کافی و قراردادهای زیادی با کشورهای صنعتی دارند به دانشگاه ها واگذار کند و ما به دنبال این مساله هستیم.
قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با اعلان اینکه خوشبختانه دانشگاه جامع امام حسین (ع) این ماموریت ها را دارد، اشاره کرد: مدارک این دانشگاه را مشاهده کردیم که از جانب مقام رهبر معظم انقلاب و ستاد کل فرماندهی کل قوا ماموریت های ویژه ای به این دانشگاه ابلاغ گردیده است ضمن آنکه از طرفی فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ماموریت های فنی و صنعتی و همین طور ماموریت های حوزه مدیریتی و علوم انسانی به این دانشگاه ابلاغ گردیده است.
وی با اعلان اینکه دانشگاه امام حسین درصدد است که وضعیت اعضای هیات علمی خودرا بر طبق این ماموریت ها ارتقا دهد، افزود: این دانشگاه مجوزهای خاصی را در ۴ ماده می خواستند. این دانشگاه درخواست داشت که در ماده یک که شامل بخش فرهنگی بخشنامه ارتقا این دانشگاه حوزه "امیدآفرینی و تدبیر دستاوردهای انقلاب اسلامی" و در ماده ۲ شامل بخش آموزشی حوزه "شاگرد پروری و تربیت شاگردان قوی" به ماموریت های اساتید دانشگاه اضافه کنند.
کبگانیان با اعلان اینکه این دانشگاه در ماده سوم بخشنامه ارتقا که شامل بخش پژوهشی است تکیه ویژه به حل مساله دارد، اظهار نمود: در این نشست مقرر شد اساتید در شاخص پژوهشی بوسیله اندازه گیری شاخص هایی چون ثبت اختراع و انتشار مقالات و کتب مورد ارزیابی قرار گیرند و در ماده ۴ بخشنامه این دانشگاه بر مساله یابی تاکید گردیده است.
وی افزود: در بند اجرایی دانشگاه ها، برای اساتید مسئولیت هایی تعریف شده است و دانشگاه امام حسین درصدد است علاوه بر آن مسئولیت ها، اعضای هیات علمی این دانشگاه با همکاری دستگاه های اطرف قراردادشان مساله یابی کنند و بتوانند مسائل را تعریف و به صورت پروژه اجرایی کنند.
قائم مقام ستاد اجرایی نقشه جامع علمی کشور اضافه کرد: در این نشست بعد از بحث های مفصل و باتوجه به اقدام ملی ۲۱ از راهبرد کلان ۶ نقشه جامع کشور که در آنجا ما وظیفه داریم بعنوان نقشه جامع کشور بخشنامه ارتقاء را بازبینی نماییم و در مورد دانشگاه امام حسین(ع) نیز مقرر شد برای مدت زمان ۴ سال اختیار برای اعمال تغییرات در ارتقا اعضای هیات علمی این دانشگاه داده شد.
کبگانیان دانشگاه امام حسین را همچون دانشگاه های دستگاهی در حوزه دفاعی کشور دانست و اظهار داشت: است، قرار شد دانشگاه امام حسین(ع) چهار سال این بخشنامه را بصورت آزمایشی انجام دهند و موظف شدند گزارش ها را طبق مصوبه به شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد نقشه جامع علمی ارائه نمایند تا پس از این مدت یک جمع بندی شود و گام های بعدی این کار به پیش رود.
وی ابراز امیدواری کرد که سایر دانشگاه های کشور نیز به ماموریت های خاص خود توجه داشته باشند.
قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور اضافه کرد: وزیر علوم نیز در جلسه امروز بر تسریع ماموریت گرا کردن دانشگاه ها اصرار کرد و ما هم از وزارت علوم درخواست کردیم که ماموریت گرا شدن دانشگاه ها را مورد توجه قرار دهد خصوصاً آنکه زیرنظام های مختلف آموزشی باید ماموریت های خاصی داشته باشند و ممکنست این امر مقداری رعایت نشود.
کبگانیان تصریح کرد: علاوه بر آن از وزارت علوم خواستیم که نظام رتبه بندی دانشگاه ها فقط برمبنای مقالات ISI نباشد و طبق سند آمایش نظام رتبه بندی دانشگاه ها باید برمبنای فاکتورهای خاصی باید و وزارت علوم نیز این موارد را کتبا به ما اعلام خواهند کرد تا برای تصویب در دستور کار قرار گیرد.
قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با تاکید بر اینکه ما با شاخص ISI مخالفتی نداریم، اشاره کرد: خروجی پژوهش ها که به صورت مقاله که در ISI، اسکوپوس و ISC و مجلات معتبر مورد قبول است، اما مشکل این است که مقاله برای این مقاله شده است درحالی که مقاله باید محصول جانبی حل یک مسئله باشد، به طوریکه مسئله ای حل و ثبت گردد و وزارت علوم نظام رتبه بندی را بازبینی خواهدنمود و ما وظیفه داریم فاکتورهای رتبه بندی را در ستاد مورد بررسی قرار دهیم.




منبع:

1399/04/04
11:54:29
5.0 / 5
2439
تگهای خبر: اساتید , پروژه , دانشگاه , مجوز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل