میزان استقبال كشورها از ۸ واكسن كرونای جهانی
به گزارش دانلود فایل به قول محققان پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک هم اکنون در دنیا ۸ واکسن کرونا ساخته شده است که واکسن فایزر- بیو ان تک ۶۱ کشور متقاضی دریافت آن هستند که در بالای جدول قرار دارد و واکسن آکسفورد-استرازانکا با تقاضای دریافت از جانب ۴۱ کشور در رده دوم قرار دارد.
به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا پروفسور دکتر قاسم آهنگری، متخصص ایمونوژنتیک و عضو هیات علمی پژوهشگاه مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در وبینار "واکسن کووید-۱۹، دکترین واکسیناسیون جهانی" با اشاره به اینکه این ویروس در سایز ۱۲۰ نانومتر که از سال قبل شیوع یافت، توانست کل جامعه جهانی را درگیر کند، اظهار داشت: ویروس کرونا از سال ۲۰۱۹ از ووهان چین یعنی در جایی که در سال ۲۰۱۵ توانست مجوز راه اندازی آزمایشگاه ویژه را دریافت کند، شروع شد.
وی تمرکز مطالعات این آزمایشگاه ویژه را زیست سازه وارها دانست و افزود: این ویروس از این شهر به جهان سرایت یافت، ولی کشور چین توانست با سرعت شیوع آنرا کنترل کند؛ اما این ویروس همچنان کل دنیا را در می نوردد، بگونه ای که در مدت کوتاهی کرونا به همه کشورها نفوذ کرد.
آهنگری با تکیه بر اینکه منحنی شیوع این ویروس در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ روند افزایش داشته است و همچنان این روند افزایشی ادامه دارد، تصریح کرد: محققان حوزه اپیدمیولوژی بر قدرت سرایت و انتشار این ویروس تاکید دارند، ضمن آنکه برای این بیماری نه دارو و نه واکسن اختصاصی عرضه نشده است و هر آنچه که تابحال برای درمان عرضه شده، نشان داده است که بیشتر روش های نگهدارنده است تا درمان.
عضو هیات علمی پژوهشگاه مهندسی ژنتیک و زیست فناوری کشف ژنوم انسان با سرمایه گذاری ۶ میلیارد دلاری امریکا را بزرگترین دستاورد بشر دانست و خاطرنشان کرد: شناسایی ژنوم انسان باعث شد تا محققان با سرعت بیشتری بتوانند مبادرت به تولید واکسن کرونا کنند.
وی با تشریح عملکرد ویروس کرونا بعد از وارد شدن به بدن، توضیح داد: محققان با استفاده از روش های PCR موفق به شناخت ساختار ژنتیکی این ویروس شدند و این یافته به آنها در تشخیص و شناسایی این بیماری کمک کرد.
این محقق حوزه ایمونوژنتیک تصریح کرد: تحقیقات نشان می دهد که این ویروس ۶ تا ۷ روز در بینی، ۸ روز در داخل اشک، ۱۲ روز در ادرار و ۳ ماه در مدفوع ماندگاری دارد؛ ازاین رو است که بعضی از افراد در حالیکه ناقل این ویروس هستند، ولی علایمی ندارند که این خطرناک ترین نوع انتقال به حساب می آید.
آهنگری، ضمن اشاره به تولید نخستین واکسن توسط "ادوارد جنر" و بعد از آن "لویی پاستور" و سایرین، افزود: در واکسن های کلاسیک که بر مبنای ویروس های ضعیف شده است، ایمنی محافظتی ماندگاری را ایجاد می کند، ولی این مورد در واکسن های کرونا هنوز تکمیل نشده و احتیاج به مطالعات بیشتری دارد.
وی تولید واکسن کرونا در کوتاه ترین زمان را از دیگر خصوصیت این واکسن نام برد و اظهار نمود: معمولا یک واکسن به مدتی حدود ۱۲ سال نیاز دارد تا تاییدیه FDA را دریافت کند، ولی اغلب واکسن های ساخته شده برای بیماری کووید-۱۹ یا تایید ملی دارند یا تاییدیه اضطرار (EUA) دریافت نمودند که دلیل آن غلبه بر پاندمی کرونا است.
آهنگری، ضمن اشاره به جزئیات واکسن های ساخته شده در دنیا، تصریح کرد: گروه اول واکسن ها استفاده از RNA و ترجمه و ساخت پروتئین در داخل سلول میزبان است که کمپانی های "فایزر بیوان تک" و "مدرنا" در این حوزه فعال می باشند و به تازگی مجوز اضطراری EUA یا Emergency Use Authorization و نه بر مبنای مجوز FDA جهت استفاده دریافت نمودند.
وی گروه دوم واکسن ها را در ارتباط با کمپانی "استرازانکا" و "اکسفورد" دانست که بر مبنای وکتور تولید می شوند و اضافه کرد: واکسن های تولیدی این شرکت ها مشکلات دمایی منهای ۷۰ درجه سانتی گراد را ندارند، به صورتی که کمپانی جانسون ادعا می کند که این واکسن به مدت ۳ ماه در دمای ۲ تا ۴ درجه سانتی گراد در یخچال و منفی ۲۰ درجه سانتی گراد در فریزر به مدت دو سال قابل نگهداری خواهد بود.
عضو هیات علمی پژوهشگاه ژنتیک، افزود: گروه سوم، واکسن های کرونای ساخته شده واکسن های روسی و چینی هستند، ضمن آنکه باید اعلام گردد کشور روسیه از زمان جنگ سرد دارای بزرگترین بانک بی نظیر وکتور در دنیا است و این دو کشور دارای مجوز EUA برای واکسن های تولیدی خود نیستند و تنها مجوزهای ملی (National Approved) را دریافت نمودند.
به قول این محقق، دسته چهارم واکسن های کرونای ساخته شده، واکسن های ضعیف شده هستند که در این فرم که فرم کلاسیک واکسن سازی محسوب می شوند، ویروس کاملا ضعیف شده و یا غیر فعال که حاوی کل اجزای ویروس می باشد، تزریق میشود.
آهنگری با اشاره به اینکه کشورهای مختلف استراتژی های مختلفی دارند، بگونه ای که بعضی از آنها مدعی حرکت به سمت هر چهار گروه هستند و بعضی یک و یا دو الگو از چهار مدل تولید واکسن را برگزیده اند، اظهار داشت: اینکه این واکسن ها مورد تایید هستند، باید تاکید شوند که کلیه این واکسن ها تنها مجوز اضطرار را دریافت نمودند، ولی مجوز تایید نهایی FDA را ندارند و شرکتهای واکسن ساز به نتایج در ارتباط با اثربخشی آنها بسنده کردند.
وی افزود: بر مبنای اطلاعات جهانی وضعیت ۸ واکسن جهانی ساخته شده به این شرح است:
ردیف نام واکسن کشور سازنده تعداد تقاضای جهانی ۱ فایزر و بیوان تک مشترک آمریکا و آلمان ۶۱ کشور ۲ آکسفورد-استرازانکا مشترک سوئد و انگلیس ۴۱ کشور ۳ مدرنا امریکا ۲۷ کشور ۴ Sinopharm Beijing
سینوفارم پکن چین ۱۰ کشور ۵ Gamaleya (Sputnik) روسیه ۹ کشور ۶ Sinovac چین ۶ کشور ۷
sinopharm-Wuhan
سینوفارم ووهان
چین ۲ کشور ۸ Baharat Biotech (Covaxin) هند یک کشور وی به بیان آنالیزهای تاییدی مورد نیاز آینده این واکسن ها پرداخت و اظهار داشت: نخستین داده مورد نیاز درباره واکسن کرونا Age Stratification است به این معنا که در تمام گروه های سنی به تفکیک باید اطلاعات اثربخشی واکسن و واکنش سیستم ایمنی بدن وجود داشته باشد، به صورت مثال به صورت تفکیک شده پاسخ ایمنی در گروه های کودکان، بالغین، میانسالان، افراد سالخورده و گروه کهنسالان اعلام گردد.
آهنگری عامل Absolute Risk Reduction یا ARR را از دیگر فاکتورهایی دانست که جوامع جهانی نیازمند دسترسی به اطلاعات آن هستند و توضیح داد: ARR یکی از عامل های مهم برای ایمنی زایی است. هر چند تمرکز بیشتر شرکت ها بر روی این فاکتور است، ولی این فاکتور برای قضاوت نهایی در مورد اثربخشی این واکسن کافی نیست.
منبع: itfile.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب