چاره مدیریت فضای مجازی برای كودكان از نگاه پژمانفر
دانلود فایل: رییس كمیته فضای مجازی كمیسیون فرهنگی مجلس فضای مجازی را به چاقویی بسیار تیز تشبیه كرد كه اگر قوه عاقله در كنارشان نباشد احتمال لطمه زدن بچه ها به خودشان بسیار جدی میگردد.
حجت الاسلام والمسلمین نصرالله پژمانفر در گفت وگو با ایسنا بر لزوم استفاده اصولی از اینترنت توسط خانواده ها و مدیریت استفاده كودكان از اینترنت اصرار كرد و اظهار داشت: استفاده از فضای مجازی در كشور تحت مدیریت نیست و هیچ پارتیشن بندی و محدودیتی جهت استفاده از اینترنت در سنین و سطوح مختلف كشور وجود ندارد.
نماینده مردم مشهد در مجلس دسترسی آزاد كاربران اینترنت به محتوای فضای مجازی را آغازگر قصه ای پر غصه دانست و اضافه كرد: همانطور كه در فضای حقیقی دسترسی افراد به امكانات مختلف بر طبق سنین، اقتضائات و شرایط انجام میگردد و مثلا به كودكان اجازه داده نمی گردد دست به هر وسیله بزنند یا برخی صحنه ها را مشاهده كنند در فضای مجازی باز باید همین محدودیت ها و اقتضائات مورد توجه قرار بگیرد چونكه فضای مجازی باز شرایطی مشابه با فضای واقعی دارد.
وی افزود: حتی در بازی های آنلاین این مدیریت وجود ندارد كه مثلا بچه ها و كودكان زیر ۱۰ سال اجازه نداشته باشند بازی های خشن را بازی كنند، بازی هایی كه كاراكتر باید برای رفتن به مرحله بعد، با چاقو طرف مقابل را به بدترین شكل ممكن بكشد. صحنه های چنین بازیهایی بچه ها و كودكان را به شدت درگیر خود می كند كه گاهی اوقات برخی كودكان با الگوبرداری از كاراكترهای این بازی ها در فضای حقیقی اقدامات مشابهی را تكرار می كنند كه برای خود و خانواده هایشان دردسرهای زیادی را به وجود می آورند. پدر و مادرها در فضای حقیقی به هیچ وجه اجازه تماشای صحنه های خشن و دعوا را نمی دهند اما بچه ها و كودكان در فضای مجازی به راحتی با فضاهای مشابه در بازی ها روبرو می شوند.
رییس كمیته فضای مجازی كمیسیون فرهنگی مجلس افزود: به سبب بی ضابطه بودن فضای مجازی و محتوای آن، بچه ها و كودكان ایرانی فضاهایی را تجربه می كنند كه هیچ سنخیتی با ساخت فرهنگی و اخلاقی خانواده های شان ندارد. در گذشته وقتی از بچه ها درباره آینده شغلی پرسیده می شد دوست داشتند دكتر، مهندس، پلیس، مالك ویلا و ماشین باشند اما اگر حالا كودكان مان بپرسیم «بزرگ شدی چه كاره می خواهی بشوی؟» با الگوبرداری از محتوایی كه در فضای مجازی و در بازی ها و فیلم های خارجی كرده اند، شغلهایی كه كاراكترهای این فیلم ها و بازی ها دارند را بعنوان شغل آینده خود بیان می كنند.
پژمانفر متذكر شد: این مسئله نشان داده است والدین كودكان و نوجوانان هیچ توجهی به كیفیت زندگی و معاشرت فرزندان شان ندارند. امروز فرزندان به شدت نسبت به رفتار والدین شان معترض هستند چون مثلا پس از تابستان دیگر اجازه بازی با تبلت و گوشی و سایر وسایل بازی را نمی دهند. این مسئله در خانواده های تك فرزند یا دارای فرزندانی با فاصله سنین زیاد بیشتر است. در این خانواده ها بچه ها به جز با كاراكترهای بازی یا فیلم با هیچ فرد دیگری انس ندارند و در حقیقت این شخصیت ها به پدر و مادرهای بچه های ایرانی مبدل شده و از پدر و مادرهای حقیقی خود حرف شنوی نخواهند داشت. والدین با احساس خطر از این مسئله، تلاش می كنند بچه ها را از شخصیتهایی كه ماهها و سالها با آنها انس گرفته اند جدا كنند كه این مسئله هم نارضایتی و مشكلات دیگری را برای خانواده ها پدید می آورد.
نماینده مردم مشهد در مجلس، فرزندان و خانواده های ایرانی را در وسط بحران فرهنگی دانست و افزود: بچه های ایرانی امروز در عمق بحران غرق شده اند اما متاسفانه والدین و خانواده ها اصلا متوجه عمق این بحران نیستند.
وی سپس به نمایش چاره برای مدیریت فضای حقیقی و مجازی پرداخت و اضافه كرد: باید برای نسل جدید و بچه ها برنامه اصولی و مدون داشت. امروز اگر كسی ادعا كند كه می تواند فرزندش را از محتوای فضای مجازی و بازی ها و فیلم ها جدا كند، اشتباه می كند و مسیر اشتباهی را طی خواهدنمود كه به پنهان كاری و دروغ گویی فرزندان شان ختم میگردد. امروز فضای مجازی جزء لاینفك زندگی بیشتر فرزندان ایرانی تبدیل گشته است پس بدین سبب باید برای آنها برنامه داشتیم تا فرزندان مان را از لطمه های حتمی فضای مجازی محافظت نماییم. اگر برای این فضا برنامه داشتیم باشیم اتفاقا محیط خوبی برای فرزندانمان به وجود می آید تا امكانی فراهم گردد با مسائلی كه در فضای حقیقی امكان آشنایی ندارند، آشنا گردند.
رییس كمیته فضای مجازی كمیسیون فرهنگی مجلس اشاره كرد: به نظر بنده راه اندازی شبكه ملی اطلاعات كمك موثری در مدیریت فضای مجازی خواهد داشت. اگر این شبكه فعال شود، هر كاربر پای كامپیوتر، لب تاپ، تبلت و گوشی تلفن همراه قابل شناسایی و مدیریت خواهد شد، قاعدتا وقتی سن كاربر در این فضا روشن شد، بر طبق سن و سوژه مورد نظر كاربر، حدود و مرز استفاده از محتوای فضای مجازی برای كاربران قابل تعریف میگردد.
پژمانفر اظهار داشت: والدینی كه با اعمال فشار می كوشند از دسترسی فرزندان شان به فضای مجازی ممانعت كنند، مطمئن باشند اشتباه می كنند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب