با تلاش محققان كشور صورت گرفت

ساخت ظروف دوستدار محیط زیست برای بسته بندی محلول های تزریقی و خوراكی پزشكی

ساخت ظروف دوستدار محیط زیست برای بسته بندی محلول های تزریقی و خوراكی پزشكی

به گزارش دانلود فایل محققان دانشگاه علوم پزشكی مشهد در اقدامی نوین موفق به طراحی و ساخت ˮظروف بهینه سازی شده برای تولید و بسته بندی محلول های تزریقی و خوراكیˮ شدند.


به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، دكتر حمید رضا رحیمی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی مشهد و از اعضای این پروژه تحقیقاتی با اشاره به اینكه ظروف و لوازم پلاستیك یكبار مصرف كه در محیط زیست هم تجزیه ناپذیر هستند، تهدیدی برای سلامتی محسوب می شوند، اظهار نمود: با كمك تیم تحقیقاتی "ظروف بهینه سازی شده برای تولید و بسته بندی محلول های تزریقی و خوراكی" ساخته شده كه با پنهان كردن در زیر خاك هم تجزیه می شوند كه به نفع محیط زیست است.
رحیمی در مورد توجه به تجزیه پذیر شدن زباله های بیمارستانی بخصوص لوازم یكبار مصرف پلاستیكی، خاطرنشان كرد: یك مشكل بزرگ در حوزه لوازم مصرفی پزشكی وسایل پلاستیكی یك مرتبه مصرفی است كه در این عرصه استفاده می شود؛ این لوازم یكبار مصرف برای بیمار استفاده می شود و بعد دور ریخته می شود كه حجم آن هم عدد كوچكی نیست.
عضو تیم تحقیقاتی پروژه ساخت ظروف بهینه سازی شده محلول های تزریقی و خوراكی با تاكید بر این كه فقط در مورد بطری های پلاستیكی سرم ها در سال نزدیك ۱۲۰ میلیون بطری سرم یك لیتری از یك كارخانه در كشور تولید و مصرف می شود، افزود: سرنگ، سوند، كیسه بگ ادراری، دستكش ها و... مواد پلاستیكی هستند كه این مواد در سطح وسیعی در كشور در حال تولید و مصرف است و همه این ها تبدیل به زباله هایی می شود كه باردیگر قابل استفاده نیست؛ چونكه خیلی از این مواد مصرفی به سبب ارتباط مستقیم با بدن بیمار آلودگی دارد و قابل بازیافت نیست.
باید كاری كرد كه زباله های پلاستیكی به چرخه طبیعت بازگردد
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی مشهد با اشاره به اینكه باید كاری كرد كه زباله ها به چرخه طبیعت برگردند؛ یعنی زباله ای باشند كه زیست تجزیه پذیر باشند، اظهار نمود: در جامعه باب شده ظرف های گیاهی تولید می شود؛ اما در این تحقیق ظروف پلاستیكی زیست تجزیه پذیر می شوند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی مشهد با اشاره به اینكه استارت اولیه این تحقیق توسط داروساز تیم زده شده بود كه سابق بر این مدیر عامل یكی از كارخانه های سرم سازی بود، خاطرنشان كرد: برای زیست تجزیه پذیر شدن ظروف ماده ای استفاده می شود كه بعد از مصرف لوازم، با مدفون كردن زیر خاك این ظروف تجزیه شود.
تغییر شكل ظروف برای راحتی حال بیماران
وی خاطرنشان كرد: در این طرح تحقیقاتی شكل ظروف به نحوی طراحی شده تا بیمار به راحتی بتواند از آن استفاده كند؛ بیمار وقتی راه می رود پایه سرم به دست همراهی است، اما یك ظرف سرم در این پژوهش طراحی شده است كه دور گردن بیمار می افتد و بیمار برای رفت و آمد در محیط بخش با مشكل نگه داشتن سرم روبرو نیست.
حمایت ۲۰ ساله از این اختراع نوآورانه
رحیمی با اشاره به اینكه این اختراع برای ۲۰ سال مورد حمایت اختراعات معنوی قرار می گیرد، اظهار داشت: این اختراع دو خاصیت دارد؛ یكی شكل ظاهری ظرف سرم كه تغییر كرده و دوم اینكه موادی اضافه شده كه زیست تجزیه پذیر است.
وی با تاكید بر این كه هم اكنون پژوهش در مرحله ای است كه تست های مختلف از آن انجام می شود و داروهای مختلف داخل این ظروف ریخته می شود و بررسی می شود كه واكنشی انجام نشود، بیان كرد: الان با دو شركت تولیدكننده تجهیزات پزشكی یك بار مصرف صحبت شده و مقرر است آن موادی كه می شود هم اكنون این ماده را به آن اضافه كرد مانند كیسه ادرار، بطری های باتل چس تیوپ و بطری هایی كه با بدن بیمار ارتباطی ندارند، تولید شود كه برای این كار در مرحله عقد قرارداد با شركت ها هستیم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی مشهد با اشاره به اینكه اگر این اتفاق بزودی رخ دهد، امیدوارم بتوانیم ادعا نماییم كه ۵۰ درصد وسایل تولیدی شركت تبدیل به مواد زیست تجزیه پذیر شده است، خاطرنشان كرد: اگر اداره استاندارد و محیط زیست استفاده از این وسایل را ضروری بداند، حداقل تا ۵۰ درصد مواد شركت تبدیل به مواد زیست تجزیه پذیر می شود تا محیط زیست خویش را از بین نبریم.
رحیمی با اشاره به اینكه برخی از كشورهای دنیا برای این كه از این مشكل فرار كنند، ظروف سرم را شیشه ای كردند، اظهار داشت: منشا ظروف تجزیه پذیر از خود طبیعت و از بدن خرچنگ است كه این ماده در پوست خرچنگ نهفته است.
وی با اشاره به سختی های مراحل كار تحقیقاتی اظهار داشت: تمام موادی كه تصور می شد سبب زیست تخریب پذیر شدن مواد پلاستیكی شود، یك به یك چك و بررسی شده است. باكتری خاك را به آن تركیب اضافه كردیم تا بینیم این مواد می توانند این ماده را از بین ببرند، مثلا تصور كنید ۵۰ ماده افزودنی كاندیدا داشتیم كه این ۵۰ ماده را كم كردیم تا به چند تركیب رسیدیم.
این پژوهشگر با اشاره به اینكه حدود ۵ سال برای این تحقیق وقت صرف شده است، اظهار داشت: اختراع ۲۲ فروردین ۹۷ انجام شده و یك سال فرآیند آزمایش اختراع انجام شده و در دو مرحله داوری انجام شد كه در نهایت تیم داوری بیان نمودند كه این اختراع نوآوری دارد و موضوعی است كه در دنیا مشابه خارجی ندارد.
وی ابا اشاره به حمایت های دانشگاه علوم پزشكی مشهد از طرح تحقیقاتی و مراحل مختلف انجام كار، اظهار نمود: صندوق پژوهش و فناوری سلامت ثامن برای تجاری سازی این اختراع تسهیلات با بهره پایین می دهد؛ علاوه براین پیگیری بحث ضمانت نامه هم از این طریق انجام می شود. امیدواریم قرارداد با یك شركت تولیدكننده منعقد شود تا این اختراع وارد فاز تولید شود.
رحیمی بیان كرد: در تمام مراحل ثبت اختراع باید تك تك آزمایشات یك مرتبه در پژوهشگاه پلیمر در تهران انجام می شد و بار دوم جهت بررسی مواد درون ظرف آزمایشات لازم انجام می شد تا بر مبنای پاسخ آزمایشگاه برنامه بعدی چیده شود و تمام این مدت تلاش و خطا است.
وی با تاكید بر این كه تیم تحقیقاتی كه این مورد را به ثبت رسانده، تركیب افرادی با رشته های علمی متنوع و مورد نیاز برای این پژوهش است، اظهار داشت: جواد كریمی دكترای شیمی، شیرین بمانی دانشجوی دكتری نانو تكنولوژی پزشكی، نانوتكنولوژی دارویی، پزشكی مولكولی و ابراهیم دین محمدی یك داروساز در تیم فعالیت می نمایند.



1398/06/17
01:37:27
5.0 / 5
4122
تگهای خبر: استاندارد , پروژه , تكنولوژی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل