دبیر ستاد توسعه فناوری نانو خطاب به صنایع اعلام كرد

صنایع برای رفع نیازها به جای دانشگاه ها به شركت های دانش بنیان رجوع كنند

صنایع برای رفع نیازها به جای دانشگاه ها به شركت های دانش بنیان رجوع كنند

به گزارش دانلود فایل دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با بیان این كه برخلاف كشورهای پیشرفته كه صنعت و دانشگاه به صورت دوقلوهای بهم چسبیده متولد می شوند، صنعت و دانشگاه در ایران ادبیات مشتركی ندارند و اظهار داشت: سفارش من به صنایع آن است كه برایرفع نیازها به بخش های دانشگاهی رجوع نكنند، بلكه رفع نیازهای خویش را از راه شركت های دانش بنیان پیگیری كنند.


به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، دكتر سعید سركار در مراسم انعقاد چهار قرارداد همكاری میان شركت های دانش بنیان و بخش های صنعتی كه امروز در دوازدهمین نمایشگاه و جشنواره فناوری نانو در محل نمایشگاه بین المللی تهران صورت گرفت، امضای این قراردادها را همچون فعالیت های ستاد نانو برای ایجاد پیوند میان فناوران و شركت های دانش بنیان با صنایع بزرگ دانست و افزود: تحقق این امر ناشی از اعتقاد ما است كه اگر نانو فناوری نتواند خویش را به صنایع بزرگ وصل كند و در صنایع رسوخ نكند، به جایی نمی رسیم.
وی با تاكید بر این كه اگر نتوانیم شركت های صنعتی بزرگ را به شركت های دانش بنیان متصل نماییم، چشم انداز سند فناوری نانو كه تولید ثروت و رفاه برای مردم است محقق نمی گردد، تصریح كرد: ما اعتقاد داریم كه اگر بخواهیم نانو فناوری در زندگی روزمره مردم وارد شود و كیفیت زندگی آنها را ارتقاء دهد باید بتوانیم نانو فناوری را در محصولات صنعتی مرسوم وارد نماییم. این حوزه ای است كه اگر بر آن تمركز نماییم، رسوخ فناوری محقق می شود.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو خطاب به صاحبان صنایع اظهار داشت: پیام ما به صنایع این است كه اگر امروز برای به كارگیری این فناوری، فناوری توانمندساز اقدام نكنیم، در آینده رقابت پذیری و بازار خویش را از دست خواهند داد، چون كه فناوری نانو می تواند كیفیت محصولات و كارایی آنها را ارتقاء دهد و رقابت پذیری بنگاه ها و صنایع بزرگ در عرصه بین المللی را ارتقاء خواهد داد.
سركار با بیان این كه این امر یكی از اهداف ستاد نانو است، اظهار نمود: در برنامه راهبردی ۱۰ ساله دوم ستاد نانو تمركز بر صنعتی سازی است و برای این منظور برنامه های گوناگونی را اجرایی كرده ایم كه از آن جمله می توان به راه اندازی شبكه تبادل فناوری اشاره نمود.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو راه اندازی مركز صنعتی سازی نانو فناوری با عنوان آیكان را از دیگر برنامه های ستاد نانو در این راستا نام برد و خاطرنشان كرد: این مركز پایگاهی برای حضور شركت های دانش بنیان است تا بتوانند ارتباط میان دانشگاه و صنعت را برقرار كنند.
وی با تاكید بر این كه بحث های زیادی برای ایجاد ارتباط میان صنعت و دانشگاه در دنیا شده است، اظهار نمود: این بحث ها در كشورهای پیشرفته قوام خویش را دارد، چون كه دانشگاه و صنعت بعنوان موجود دوقلوی بهم چسبیده متولد می شوند.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو دانشگاه را مغز این پیكره و صنعت را قلب این پیكره دوقلو نام برد و تصریح كرد: از یكسو صنعت برای رفع نیازهای خود پول به دانشگاه ها تزریق می كند و از جانب دیگر دانشگاه ها با حركت در مرزهای دانش نیازهای بخش صنعت را برطرف خواهند كرد.
وی با اشاره به وضعیت ارتباط صنعت با دانشگاه با بیان این كه در ایران ابتدا صنعت متولد شد و بعد دانشگاه ها ایجاد شدند تا برای صنعت تكنسین تربیت كنند، اظهار نمود: در ایران صنعت و دانشگاه ادبیات مشترك ندارند و زبان یكدیگر را نمی فهمند. نه دانشگاه احتیاج به صنعت دارد، چون منافع آن تامین می شود و از جانب دیگر صنعت هم اعتقاد دارد كه دانشگاه قادر به رفع نیازهای بخش صنعتی نیست.
سركار با تاكید بر این كه ما اعتقاد داریم هر موقع دانشگاه و صنعت به صورت مستقیم با یكدیگر اقدام به ایجاد ارتباط كردند، در نهایت منجر به یاس و دلخوری بخش های صنعتی شده است، تصریح كرد: ما معتقدیم كه نباید الگوی كشورهای غربی را كپی سازی و پیاده سازی در كشور نماییم، بلكه این دو موجود احتیاج به پل ارتباطی دارند كه این پل ارتباطی از راه شركت های دانش بنیان تامین می شود.
به قول دبیر ستاد توسعه فناوری نانو از آنجایی كه شركت های دانش بنیان از دل دانشگاه ها بیرون آمده اند، با ادبیات دانشگاه آشنا هستند و از جانب دیگر چون در فضای كسب و كار قرار دارند، ادبیات بخش های صنعتی را درك می كنند.
سركار اظهار نمود: سفارش ما به بخش های صنعتی آن است كه هیچگاه با دانشگاه ها وارد ارتباط مستقیم نشوند، چون مذاكرات آنها به جایی نمی رسد بلكه برای رفع نیازهای خود به شركت های دانش بنیان رجوع كنند.
وی "آیكان" را یك كانون مناسب برای ایجاد ارتباط میان دانشگاه و صنعت دانست و افزود: این مركز می تواند ایده هایی كه در حد آزمایشی است را در حد پایلوت اجرایی سازی كند و بعد از اثبات این فناوری آنرا آماده ورود به صنعت می كند.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به فناوری های تولید شده بسیار در كشور با تاكید بر این كه این فناوری ها به صنعت وارد نمی شوند، مگر آنكه حلقه های واسط ایجاد شود، خاطرنشان كرد: ما بر طبق این واقعیت الگویی را در كشور بوجود آورده ایم تا بر مبنای آن فناوری ها به فاز صنعتی سازی وارد شوند.



1398/07/20
14:32:17
5.0 / 5
4267
تگهای خبر: تولید , دانش بنیان , دانشگاه , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل