مدیر مركز رشد دانشگاه آزاد اراك:

خیلی از امكانات دانشگاه آزاد معطل مانده اند

خیلی از امكانات دانشگاه آزاد معطل مانده اند

به گزارش دانلود فایل ایسنا/مركزی مدیر مركز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراك اظهار داشت: درچند سال گذشته، به مراكز رشد موجود در سطح دانشگاه آزاد به چشم یك كالای لوكس نگاه شده است كه این نگاه باید با تغییر رویكرد و حركت دانشگاه به سمت دانشگاه های نسل سوم، تغییر كند.


زرافشان در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به مطالعه كلانی كه بتازگی در حوزه تحلیل وضعیت موجود دانشگاه آزاد اسلامی از منظر توسعه فناوری و نوآوری انجام شده است، اظهار نمود: متاسفانه همه مسئولان دانشگاه آزاد اراك معضل كمبود بودجه را با دل و جان چشیده اند و همچنان درگیر این مشكل هستیم و آنرا در همه ابعاد دانشگاه خصوصا بخش فناوری لمس می نماییم.
وی كاهش اثرگذاری رویكرد آموزشی و مدرك محوری را یكی از لطمه های اساسی دانشگاه آزاد از منظر فناوری دانست و اضافه كرد: وجود نگاه بخشی در زمینه توسعه كارآفرینی و نوآوری یكی دیگر از مشكلات خاص دانشگاه آزاد است و متاسفانه در همه واحدها به مراكز رشد به چشم یك كالای لوكس نگاه شده است كه این نگاه باید با تغییر رویكرد دانشگاه در آینده دستخوش تغییر شود. عدم تناسب زیرساخت های حقوقی و مالی با توسعه فناوری و نوآوری، تعریف فعالیت فناورانه و اقتصادی اساتید در خارج از دانشگاه به سبب وجود مقررات دست و پا گیر دانشگاه و نبود اكوسیستم مناسب تجاری سازی در دانشگاه، از دیگر مشكلات این دانشگاه هستند كه امیدواریم با تغییر رویكرد دانشگاه در آینده، این مشكلات نیز بزودی برطرف شوند.
مدیر مركز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراك اشاره كرد: قبل از این، امكان شراكت در سهام یك شركت برای سیستم كلی دانشگاه آزاد میسر نبود، اما خوشبختانه از آنجاكه این دانشگاه به صورتی خصوصی شمرده می شود، این امكان بتازگی در دانشگاه مهیا شده است و واحدهای مختلف می توانند سهام دار شركت های دلخواه خود شوند و حتی این امكان را دارند تا با مشاركت یكدیگر، مبادرت به راه اندازی شركت های مادر تخصصی كنند.
وی با اشاره به اینكه هم اكنون امكانات و تجهیزات آزمایشگاهی و كارگاهی بسیاری در دانشگاه آزاد اراك وجود دارد كه بدون استفاده باقی مانده است، اظهار داشت: دانشگاه آزاد بر خلاف دانشگاه های دولتی، در هر نقطه ای به صورت مویرگی واحد دانشگاهی دارد و این بدین مدلول است كه این دانشگاه می تواند در كوچك ترین مناطق نیز در زمینه كسب و كارهای بومی و نوین فعال باشد. همین طور با عنایت به امكانات و تجهیزات بلااستفاده این دانشگاه، این مجموعه این آمادگی را دارد طی تفاهماتی امكانات خودرا در اختیار سایر دانشگاه ها و مراكز مربوطه قرار دهد.
زرافشان با اشاره به اینكه هم اكنون بیشتر از ۶ میلیون نفر در سطح دانشگاه های آزاد كشور مشغول فعالیت علمی و اجرایی هستند، بیان كرد: این تعداد اگر دست به دست یكدیگر دهند، می توانند در زمینه كسب و كارهای نوین و كارآفرینی اقدامات بزرگی در سطح كشور انجام دهند و آینده دانشگاه را تضمین كنند؛ ولی اگر روند كنونی فعالیت دانشگاه تا ۵ یا ۱۰ سال آینده به همین منوال باشد، نمی توان منتظر اتفاقات خوبی در سطح دانشگاه بود.
وی افزود: پشتیبانی از برگزاری رویدادهای ترویجی در زمینه آشنایی با كارآفرینی و نوآوری و اهمیت آنها، آشنایی با نیازها و فرصت های ملی و منطقه ای، برگزاری چالش ها و مسابقات علم و فناوری، معرفی نمونه های موفق و الگوسازی آنها برای نظام دانشگاهی و مردم و... قسمتی از سیاست های اجرایی دانشگاه در حوزه ترویج و فرهنگ سازی هستند كه امیدواریم در مدت چند سال آینده به مرحله اجرا برسند.
زرافشان ساماندهی و بسترسازی جهت توسعه و تسهیل تجاری سازی و بازاریابی فناوری ها و محصولات دانش بنیان را همچون راهبردهای كلان دانشگاه آزاد در آینده عنوان نمود و اضافه كرد: دانشجویان باید از همان ابتدای ورود خود به دانشگاه در جهت صحیح هدایت و ساماندهی شوند و از سال های ابتدایی ورود آنان به دانشگاه، شرایط كارآفرینی و ایده پروری برای آنان در سطح دانشگاه برقرار شود. حركت به سمت پویش كارآفرینی نیز یكی از اهداف اصلی دانشگاه در چند سال آینده است و بر همین مبنا باید مراكز رشد و مدارس كارآفرینی در سطح دانشگاه شكل بگیرند و تعاملات دانشگاه نیز به صورت هدفمند با صنایع افزایش پیدا كند.




منبع:

1398/09/10
21:07:00
5.0 / 5
4213
تگهای خبر: اساتید , دانش بنیان , دانشجو , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل