با تلاش محققان كشور صورت گرفت

عرضه روشی برای افزایش سرعت محاسبات عددی در كامپیوتر

عرضه روشی برای افزایش سرعت محاسبات عددی در كامپیوتر

به گزارش دانلود فایل محققان دانشگاه شهید بهشتی راهكاری را برای افزایش سرعت محاسبات عددی در حساب كامپیوتری ارائه كردند كه به قول آنها این روش علاوه بر افزایش سرعت، كاهش مصرف توان را هم در این سیستم ها به دنبال دارد.


دكتر قاسم جابری پور، عضو هیات علمی دانشكده مهندسی و علوم كامپیوتر دانشگاه شهید بهشتی و مجری طرح در گفتگو با ایسنا، اظهار نمود: مبحث حساب كامپیوتری با سابقه بیشتر از ۶۰ سال به تدوین الگوریتم های كارایی عمل های حسابی و طراحی و پیاده سازی رقمی آنها می پردازد.
مجری طرح افزود: برای افزایش كارایی مدارهای مربوط، نظام های عددی نامتعارف (غیر دودویی و دهدهی متداول) مانند "مانده ای"، "افزونه ای" و "لگاریتمی" تعریف شده و مدارهای خاص عمل های حسابی و تبدیل اعداد از نظام های متعارف به آن نظام ها و برعكس، طراحی و پیاده سازی شده اند.
وی با اشاره به اینكه در این راستا پروژه تحقیقاتی را در دانشگاه شهید بهشتی با عنوان "گسترش نظام های عددی نامتعارف در حساب كامپیوتری" اجرایی كردیم، اظهار نمود: این مطالعات در جهت افزایش سرعت اجرای عملیات محاسبه (۴ عمل اصلی جمع، ضرب، منها و تقسیم) در كامپیوترها و دستگاه های دیجیتال اجرایی شده است، ضمن آنكه باعث كاهش میزان گرمای تولید شده در حین انجام محاسبات در كامپیوترها خواهد شد.
جابری پور خاطرنشان كرد: برای كاهش مصرف توان در كامپیوتر احتیاج به راهكارهایی است كه یكی از این چاره ها انجام عملیات در نظام های عددی نامتعارف است.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، نظام عددی متعارف را حساب دهدهی دانست كه در نظام كامپیوتری به صورت "دو دویی" و "باینری" انجام می شود.
مجری طرح با اشاره به نظام عددی نامتعارف، با اشاره به اینكه مهمترین نظام آن، نظام عددی "افزونه ای" است، توضیح داد: بعنوان مثال نظام عددی دهدهی دارای ۱۰ مقدار صفر تا ۹ است؛ ولی در نظام عددی افزونه ای یك تا دو رقم ۱۰ و ۱۱ به آن اضافه می شود. كار كردن با این ارقام باعث می شود كه سرعت انجام عملیات بالا رود و مصرف توان هم كاهش پیدا كند.
جابری پور نظام "مانده ای" را از دیگر نظام های عددی نامتعارف نام برد و خاطرنشان كرد: در این نظام، هر عددی با باقی مانده تقسیم همان عدد بر اعداد كوچكتر كه به آن "پیمانه" می گویند، نشان داده می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینكه این نظام عددی سابقه ۴ هزار ساله دارد، خواستگاه این نظام را در كشور چین دانست و اضافه كرد: ولی در ۶۰ سال گذشته و با روی كار آمدن كامپیوترها از این نظام بخصوص در پردازش تصویر استفاده های فراوانی می شود.
وی نتایج این مطالعات را در جهت بهبود كاربرد نظام های عددی در نظام های مدارهای دیجیتال ذكر كرد و خاطرنشان كرد: با عنایت به نیاز مبرم صنایع بیمه، بانكداری و هرگونه محاسبات پولی به حساب دهدهی، سریع ترین و كارآمدترین مدارهای چهار عمل اصلی و جذر در این طرح به ثمر رسیده است.
به قول این محقق، پژوهش های شروع شده در این طرح به حوزه فناوری های نانو هم گسترش داده شد و به نتایج سطح اول بین المللی رسیده است.



1398/12/03
14:32:56
5.0 / 5
3650
تگهای خبر: پروژه , تولید , دانشگاه , دیجیتال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل