ساخت دستگاهی جهت بررسی رفتار فیزیكی سازه های عمرانی مدفون در خاك

ساخت دستگاهی جهت بررسی رفتار فیزیكی سازه های عمرانی مدفون در خاك

دانلود فایل: پژوهشگران دانشگاه صنعتی اصفهان موفق به طراحی و ساخت دستگاه مدل ساز فیزیكی رفتار دینامیكی سازه های مدفون در خاك بمنظور پیش بینی پاسخ این سازه ها در ابعاد تمام مقیاس و قبل از اجرای عملیات عمرانی شدند.


به گزارش دانلود فایل به نقل از ایسنا، حمید مرتضوی بک، مبتکر این دستگاه و دانش آموخته دکترای مهندسی عمران دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به پروسه طراحی و ساخت این دستگاه، اظهار داشت: مدل سازی فیزیکی به واقع تکرار یک پدیده به صورتی است که متغیرهای آن همچون نیرو، جابه جایی و شتاب با آنچه در واقعیت و در نمونه واقعی اتفاق می افتد، قابل مطابقت باشد.
وی ادامه داد: بر این اساس، دستگاه ساخته شده برای اولین بار امکان بررسی رفتار و پاسخ دینامیکی سازه های مدفون در خاک همچون انواع شمع های بتنی و فولادی را بطور فیزیکی و منطبق بر سازه واقعی فراهم می آورد.
دانش آموخته دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: این دستگاه باتوجه به دارا بودن محفظه ای به شکل مخروط ناقص و اعمال فشار از کف، قادر می باشد در یک ناحیه کنترلی مرکز مخروط، میدان تنشی ایجاد کند که در آن تنش از مقدار صفر در سطح خاک تا مقدار مورد نظر در عمق مشخص به صورت خطی افزایش یابد که این امر با آنچه در واقعیت اتفاق می افتد، هم خوانی دارد.

وی افزود: درمجموع می توان گفت با بهره گیری از این دستگاه امکان مدل سازی فیزیکی تغییرات تنش تا عمق ۶۰ متری در طولی از خاک به اندازه ۲ متر در محفظه مخروطی شکل فراهم می شود.

مرتضوی بک با بیان خاصیت های منحصربه فرد این دستگاه، اظهار داشت: علاوه بر امکان بررسی رفتار دینامکی سازه های طولی مدفون، طراحی انحصاری فریم بارگذاری و جرثقیل، استفاده از هوا جهت تامین فشار کف دستگاه، امکان بررسی خاک اشباع تحت فشار در دستگاه، بهسازی عملکرد باتوجه به افزایش اصطکاک جداری دستگاه، استفاده از المان های مناسب در مرزهای دستگاه و سیستم بارش ویژه که سبب کاهش ضرایب مقیاس در ضمن مدل سازی ها و کاهش محسوس خطا می شود، همچون خصوصیات انحصاری این دستگاه نسبت به نمونه های پیشین است.

وی افزود: توانایی بررسی رفتار سازه های مختلف باتوجه به ابعاد بالای دستگاه و توانایی مدل سازی در شرایط خشک و اشباع، دو خاصیت ممتاز دیگر این دستگاه ابداعی است.
مرتضوی بک افزود: از این ابداع می توان در زمینه های در رابطه با مدل سازی فیزیکی سازه های عمرانی مدفون در خاک که در مهندسی عمران، گرایش های سازه، ژئو تکنیک، راه، محیط زیست و سازه های دریایی استفاده می شوند، بهره برداری نمود.

مرتضوی بک اشاره کرد: این دستگاه به پژوهشگران و شرکت های مهندسی این امکان را می دهد که قبل از اجرا و طراحی هر سازه مهندسی که به صورت مدفون در خاک است یا استفاده از هر نوع ماده جهت بهبود عملکرد آن، ابتدا رفتار آنرا تحت تنش های واقعی مورد آزمایش قرار دهند تا از هرگونه عملکرد نامناسب سازه بعد از اجرای عملیات عمرانی و صرف هزینه های فراوان جلوگیری شود.
برمبنای اعلام وزارت علوم، اولین دستگاه مدل ساز فیزیکی رفتار دینامیکی سازه های مدفون درخاک که به شماره ۱۰۱۶۴۸ در اداره ثبت اختراعات و مالکیت معنوی به ثبت رسیده، برگرفته از نتایج رساله دکتری حمید مرتضوی بک با راهنمایی دکترامیرمهدی حلبیان، دکترحمید هاشم الحسینی و دکترمحمدعلی روشن ضمیر از اعضای هیئت علمی دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی اصفهان است و نتایج باارزش آن در مجلات معتبر بین المللی همچون International Journal of Physical Modelling in Geotechnics و Journal of Rock Mechanics and Geotechnical Engineering نیز به چاپ رسیده است.





منبع:

1399/07/08
13:30:19
5.0 / 5
1237
تگهای خبر: دانشگاه , شركت , طراحی , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
IT File دانلود فایل
itfile.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دانلود فایل محفوظ است

دانلود فایل

دانلود و اشتراک گذاری فایل